Hotell på Kreta

Kreta är en ständig klassiker när semestern går söderut mot sol och värme. Den grekiska gästvänligheten, den läckra maten, vackra naturen och trevliga hotell - det är så vi känner den största av de grekiska semesteröarna, med destinationer som Chania, Heraklion, Rethymnon och Agios Nikolaos. Hos Escapeaway kan du boka flexibel vistelse på de bästa hotellen på Kreta med flygbiljett från Sverige.

Men låt oss nu reda ut geografin: Kreta är "bara" den 5:e största ön i Medelhavet, men i gengäld den klart största av de många kända grekiska semesteröarna. Ön utgör även en slags gräns mellan det Egeiska havet runt Grekland och det större Libyska havet i söder. Båda är naturligtvis en del av Medelhavet. Närheten till Afrika och Mellanöstern går inte att ta miste på, för precis som både Cypern och Malta, har Kreta upprepade gånger varit invaderat av styrkor från olika folkslag och kulturer. Detta har lämnat tydliga spår i både geografi och befolkning.

Familjehotell på Kreta

Kreta nämns ofta som en perfekt destination för barnfamiljer och här var man heller inte sen att introducera familjevänliga koncept som till exempel All Inclusive. Dessutom finns här en rad läckra stränder som lockar till avkoppling i solen, medan den närmsta drinken eller souvlakin aldrig är långt borta.

Du kan även bo inne bland kullarna - faktiskt når Kretas högsta punkt ända upp till 2 5000 meters höjd - varifrån du har en fantastisk panoramautsikt ut över ön och havet. När du bokar hotell på Kreta är det därför ofta ett val mellan vacker utsikt och närhet till stranden. Framför allt de större hotellen på Kreta ligger ofta en bit från kusten, men har i gengäld ofta stora poolområden.

Charmerande hotell

Grekland är känt för sina många små charmiga hotell, och hos Escapeaway är vi specialister på resor till Kreta och andra resmål i Grekland där du bor på mindre och handplockade hotell som ofta är familjeägda. Ja, faktiskt har vi ett resetema om just dessa hotell som vi kallar "Hideaways".

Läs mer