Resor till Georgioupolis

Georgioupolis är en idyllisk by på norra Kreta och ligger mellan Rethymnon och Chania. Georgioupolis har ett fantastiskt läge omgiven av berg, eukalyptusträd och gyllene stränder. Från att en gång varit en stillsam fiskeby har Georgioupolis omvandlats till ett livligt och populärt resmål. Trots sin snabba utveckling har byn behållit sin charm och rustika karaktär.

Stränder

Georgioupolis kan du se fram emot att spendera semesterdagarna vid stränder med kristallklart vatten. Stranden Kalivaki är en halvmåneformad pärla på hamnens västra sida och är en favorit både hos lokalbefolkningen och bland besökare. Den fridfulla atmosfären är perfekt för avslappnade dagar vid stranden och tavernorna längs stranden serverar utsökt autentisk grekisk mat.

Stranden vid floden Almyros mynning erbjuder en svalkande tillflykt under sommarvärmen och dess grunda vatten gör den till en fantastisk plats för familjer där barnen kan leka säkert.

Landskapet

Landskapet kring Georgioupolis är en dröm för naturentusiaster och här omges du av gamla eukalyptusträd och en flodmynning där sötvatten möter havet. Med lite tur kan du till och med se havssköldpaddor.

Stranden består av en underbar 9 km lång sträcka av gyllene sand, med många faciliteter för både familjer och vattensportentusiaster. Havsområdet nära stranden är relativt lugnt, men längre söderut kan havet visa sig från sin vilda sida med starka strömmar, så var försiktig. Norr om flodmynningen ligger en mer skyddad del av stranden och perfekt för en stillsam dag vid havet.

Endast 4 km söder om Georgioupolis ligger sjön Kournas, inbäddad i ett bergigt landskap och känd som Kretas enda sötvattenssjö. Den utgör en perfekt plats för att upptäcka Kretas unika växt- och djurliv. En vandring runt detta natursköna område är ett måste för att uppleva det vackra landskapet.

Mat och Dryck

Huvudtorget i Georgioupolis är det mest populära stället för en utekväll i staden. Här har Tavernorna satt upp sina menyer utanför så att du enkelt kan få en uppfattning om utbudet och priserna. Välj ett bord i skuggan under ett eukalyptusträd, luta dig tillbaka och njut av maten.

Nattlivet i Georgioupolis är mycket lugnt och centrerat kring torget. Atmosfären är avslappnad, men om du söker en kväll med mer puls kan du bege dig till Rethymnon eller Chania.

För en romantisk måltid kan du besöka Exopolis som ligger uppe bland kullarna och ger dig en fantastisk utsikt över Georgioupolis. Där kan ni avnjuta traditionella rätter och betrakta solnedgången över det azurblå Medelhavet.

Välkommen till Georgioupolis med Escapeaway

Börja planera din semester till Kreta med oss på Escapeaway. Du kan skräddarsy din resa med flyg och välja bland våra noga utvalda hotell och glöm inte att utforska alla våra unika Hideaways hotell. Vi rekommenderar även att du hyr en bil för att får mer frihet till att utforska alla de underbara platserna som finns runt ön.

Boka din resa och se fram emot äventyret som väntar på dig. De många historiska skatterna, den vackra naturen och lokalbefolkningens gästfrihet kommer att ge dig mersmak – och framförallt minnen för livet!

>>> Se alla våra Hideaways hotell på Kreta

>>> Läs mer om Kreta

>>> Läs mer om Chania

>>> Läs mer om Rethymnon

 

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Georgioupolis

Populära hotell i Georgioupolis

Grekland, Grekiska Öar, Kreta, Georgioupolis
9,2
Fantastiskt
475 omdömen
  • Närmaste flygplats: 51 km
  • Närmaste strand: ca. 10 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Grekland, Grekiska Öar, Kreta, Georgioupolis
  • Närmaste flygplats: 46 km
  • Närmaste strand: ca. 350 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Grekland, Grekiska Öar, Kreta, Georgioupolis
9,7
Fantastiskt
2095 omdömen
  • Närmaste flygplats: 48 km
  • Närmaste strand: ca. 200 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)

Vad tycker gästerna om i Georgioupolis?

8,3
Samlade gästomdömen
Baserat på 6 recensioner