Familjesemester på Kreta

I Medelhavet, mellan det grekiska fastlanet och Afrikas norra kust, ligger semesterpärlan Kreta, som är Europas sista bastion mot söder. Här flockas barnfamiljer på de barnvänliga stränderna, som bjuder på aktiviteter för hela familjen. Kreta är ett idealt resmål för er, som önskar en avslappnande familjesemester med läcker mat, massor av sol och roliga aktiviteter. I inlandet, bakom du populära destinationerna vid Chania, hittar ni höga berg som bjuder in till upplevelser i hyrbil - eller kanske på cykel om du har starka ben.

Det milda och soliga medelhavsklimatet på Kreta erbjuder många möjligheter att lata sig vid poolen eller på stranden, med all inclusive i restaurangen (och ibland i baren), och enkel tillgång till ett dopp i vågorna.

Vill ni har mer ut av semester, finns massor av möjligheter för roliga och spännande aktiviteter för barn i alla åldrar. Ni kan till exempel ta med barnen till Elafonissi-stranden vid öns sydvästra kant, eller till Watercity Waterpark i Anopoli (ca. 140 km från Chania) som är Kretas största vattenpark. Om ni tycker bättre om havsbad kan en tur till öns södra sida rekommenderas. Den lagunlika stranden är känd för att vara grund och barnvänlig. De större barnen tycker dessutom att den är spännande att utforska med snorkel. Kreta har också många droppstensgrottor som alltid går hem hos barnen.

För de äldre barnen kan en familjesemester också vara ett tillfälle att lära mer om Europas historia. Besök till exempel det berömda minoiska palatset Knossos ca. 5 km söder om Heraklion. Här kan ni på en guidad tur dyka ner i historien om den mytomspunna civilisationen som plötsligt försvann. Kreta var också det sista området i Grekland som blev fritt efter andra världskriget, och ön var på sina ställen starkt befästat för att motstå en invasion.

Ett vänligt folkslag

När ni är på familjesemester på Kreta kan ni inte undgå att märka hur barnkära grekerna är. Det i kombination med en avkopplande atmosfär är skälen till att Kreta är ett favoritresmål för familjer med barn. Här finns plats till lek och fysisk utmaning, och maten är smakrik medn barnvänlig, med massor av tillgängliga rätter, baserade på lokala råvaror.

Med Escapeaway kan du hitta en billig flygbiljett med reguljärflyg och kombinera den med ett av våra handplockade, barnvänliga hotell på Kreta. Res från flygplatserna i Sverige eller Danmark, och flyg antingen till Chania eller Heraklion. Flygtiden är cirka 4 timmar med direktflyg. När du bokar direkt hos Escapeaway, sätter vi ihop en paketresa som är säkrad av resegarantin och du har möjlighet att lägga till en hyrbil i paketet.

>> Läs mer om våra resor till Kreta med unika hideaways
>> Läs mer om familjesemester i Grekland här

 

 

 

>> Läs mer om familjesemester

Karta över Kreta

Populära hotell på Kreta

Grekland, Grekiska Öar, Kreta, Platanias
  • Närmaste flygplats: 35 km
  • Närmaste strand: ca. 200 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Grekland, Grekiska Öar, Kreta, Platanias
  • Närmaste flygplats: 35 km
  • Närmaste strand: ca. 20 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Grekland, Grekiska Öar, Kreta, Analipsi
  • Närmaste flygplats: 20 km
  • Närmaste strand: ca. 250 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)