Resor till Angelianá

Angelianá ligger omkring 21 kilometer öster om Rethymnon lite tillbakadraget från den populära kuststräckan där en rad badorter lockar med sina gyllene sandstränder. Den lilla staden som även är känd som Aggeliana ligger därför bra till för dig som reser till Kreta för att kombinera avkopplande strandliv med upplevelser i inlandet och som gärna vill bo på lite avstånd från de mer turistiga områdena.

Omgivet av fruktodlingar

Även om semesterresenärerna med tiden även hittat väg till Angelianá finns det mycket få likheter med de närliggande badorterna. Du kommer tydligt märka att turism är ett förhållandevis nytt och outvecklat begrepp i denna lilla stad på landet. Här har invånarna bott i generationer och levt av de otaliga olivlundarna och fruktodlingarna som omger staden. Du ska därför inte förvänta dig något livligt restaurangliv eller massor av inköpsmöjligheter när du reser till det fridfulla Angelianá.

Båda dessa saker hittar du däremot i överflöd i grannstäderna framför allt de nere längs den populära kusten. Reser du hit på sommaren kommer du säkert köra ut exempelvis till Skaleta flera dagar under din vistelse. I denna kuststad omkring 10 kilometers körning från Angelianá går det mesta av dagen lätt åt till att bara njuta av solen, bada och äta god mat. Utöver de närmsta, läckra stränderna är ett självklart utflyktsmål på en resa till Angelianá Kretas tredje största stad Rethymnon. Här döljer de trånga gatorna och gränderna på såväl spännande som historiska sevärdheter, affärer och massor av trevliga matställen. 

Kustens stränder kommer utöva en naturlig dragningskraft på de flesta som reser till kreta men i Angelianá har du även andra av öns intressanta attraktioner inom räckhåll. Tack vare motorvägen som går längs nordkusten kan du till exempel på bara omkring en timmes tid köra till Knossos som är det största av de fyra minoiska palatsen på Kreta.

Boka en resa till Angelianá i dag

Använd sökmotorn här på sidan för att söka bland våra handplockade hotell i Angelianá och på resten av Kreta. I sökmotorn har vi gjort det lätt för dig att välja en semesterbostad bland de ställen som har fått de bästa gästrecensionerna. Du kan samtidigt lätt kombinera ditt valda hotell med en flygbiljett till en av öns internationella flygplatser, antingen vid Chania eller Heraklion. Det finns som regel många förbindelser att välja bland och du kan själv bestämma om avresan ska vara från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn.

Vill du få ut det mesta möjliga av din semester när du bor i Angelianá så rekommenderar vi att du redan hemifrån kompletterar din bokning med en hyrbil. Bokar du allt samtidigt får du det satt samman till en paketresa som är säkrad av resegaranti. Så fungerar en semester med Escapeaway.

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Angelianá