Resor till Tigaki

Det finns gott om plats på den kilometerlånga stranden vid Tigaki som dessutom räknas bland de bästa på ön. Badorten som ligger knappa 10 kilometer väster om Kos stad  är bland annat därför populär bland resenärer i alla åldrar. De läckra långgrunda stränderna och stadens fridfulla atmosfär lockar framför allt familjer och par som reser till Kos för att njuta av en avkopplande solsemester vid vattnet. Du kan få alla dina semesterbehov tillgodosedda i Tigaki som utöver den underbara stranden erbjuder ett brett utbud av trevliga grekiska tavernor och restauranger med lite mer internationella menyer.

Koppla av till vågornas skvalp

Många av matställena ligger ända nere vid strandvägen så du kan avnjuta din måltid med utsikt över havet. Det ligger dessutom en handfull barer uppe längs huvudgatan där det ofta spelas livemusik på kvällarna. Det är emellertid inte många som reser till Tigaki enbart för nattlivets skull. Vill du att det ska hända lite mer på kvällen än vad stadens egna barer kan erbjuda så är det bara en kort busstur in till Kos stad. Stannar du i Kos till sena natten får du ta en taxi hem. Även om öns huvudstad har skakat av sig mycket av sitt rykte som festställe så finns här ett stort utbud av barer och diskotek.

Även om det inte är nattlivet som lockar dig kan det varmt rekommenderas att avsätta gott om tid till att besöka staden Kos på en resa till Tigaki. Utöver restaurang- och affärsliv bjuder denna större stad även på åtskilliga större sevärdheter. För de flesta som väljer att resa till Tigaki är det utan tvekan strandlivet som står i fokus. Här behöver du inte kämpa om de bästa platserna vid vattnet om du bara vill lägga ditt badlakan på den mjuka sanden. Det finns även gott om möjligheter att hyra liggstolar med parasoll om du vill ha det mer bekvämt. Luta dig tillbaka och njut av den varma Medelhavssolen eller fäll upp parasollen för lite skugga medan du fullkomligt tappar hakan av den fantastiska utsikten över havet mot Bodrum-halvön. Om du inte bara vill slappa i strandkanten så finns här olika former av roliga vattensporter som du kan ge dig i kast med. Tack vare den jämna brisen från havet så har du här fina möjligheter för bland annat windsurfing.

Du kan redan nu börja se fram emot att få checka in på ett av de hotell som vi har handplockat i Tigaki. Hos Escapeaway kan du resa i precis det antal dagar du själv vill och eventuellt lätt kombinera flera olika hotell på en rundresa.

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Tigaki