Resor till Psalidi

Sätter du det långa benet framför det andra så kan du gå från Psalidi in till centrum av Kos stad på under en timme. Det går emellertid både bussar och en fin cykelväg om du vill ta dig fram lite snabbare. Men det är inte bara det korta avståndet till öns livliga huvudstad som gör Psalidi attraktivt. Den lilla semesterorten som ligger vid kusten öster om staden Kos har en mer fridfull atmosfär än sin stora granne och har inte minst en fantastisk strand.

Den långa stranden består både av sand och av småstenar som med tidens lopp har slipats runda av sina ständiga rörelser i bränningarna. Badskor kan vara en fördel när du ska ta dig från din liggstol ner till det lockande turkosa vattnet. Får du behov av mat eller dryck under dagens lopp finns det några enstaka restauranger och tavernor i själva Psalidi samt en minimarket. Ett egentligt restaurang- och nattliv hittar du mycket mer av några få kilometer längre bort i Kos stad.

Det är ju också huvudsakligast för att få ett mer fridfullt alternativ till öns huvudstad som många reser till Psalidi. Här avgör du själv om hela dagen ska gå åt med att bara koppla av vid vattnet eller eventuellt kryddas med lite sightseeing och kulturella upplevelser i den större grannstaden.

Boka en resa till Psalidi i dag

Använd sökmotorn här på sidan för att söka bland de hotell som vi redan har handplockat i Psalidi och på resten av Kos. Kombinera ditt boende med en flygbiljett till öns egen flygplats. Du väljer själv om du vill flyga ut från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn. Vill du få ut det mesta möjliga av din resa så rekommenderar vi att du även redan nu bokar en hyrbil till din resa. Hotell, flyg och eventuell hyrbil som bokas som en paketresa blir säkrad av resegaranti. Så fungerar en resa med Escapeaway.

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Psalidi