Resor till Mastihari

Mastihari är en populär semesterort precis mitt på Kos norra kust. Denna tidigare fiskeby är idag mest känd för sin långa breda sandstrand som är perfekt för en avkopplande badsemester både med och utan barn. Här är det till och med under högsäsong lätt att hitta en plats på den fina sanden eller en solsäng.

Även om stranden är härligt stor så är själva Mastihari en förhållandevis liten stad med bara omkring 500 fasta invånare. Här har man under generationer levt av fisket men numera är naturligtvis turismen väl så viktig för den lilla staden. På sommaren reser solhungrande semesterfirare hit från när och fjärran för att njuta av det avslappnade strandlivet och det soliga klimatet. Detta gör att Mastihari trots sin beskedliga storlek är en välorganiserad semesterort med ett ganska bra urval av hotell och alla övriga, nödvändiga faciliteter. På stranden närmast staden har du bara ett fåtal meter upp till trevliga tavernor och strandbarer om du skulle känna för en förfriskning eller en måltid. I stadens lilla centrum finns det utöver matställen en del butiker och supermarkets där det mesta finns att köpa.

Restaurang- och nattliv

Nattlivet är genomgående ganska lugnt i Mastihari även om här finns några enstaka barer. De flesta som reser hit vill som regel helst avsluta dagen med en god måltid i trevligt sällskap på någon av stadens tavernor. Här njuter du fortfarande gott av stadens fiske som dagligen förser tavernorna med färska råvaror. De flesta menyerna vänder sig naturligtvis till turisterna så det finns något för hela familjen - om barnen inte är så kulinariskt avancerade. Du bör dock inte gå miste om att prova någon läcker autentisk rätt från det grekiska köket. Om du någon kväll skulle vilja att det sker lite mer så är det bara en kvarts körning till Kardamena på den motsatta kusten.

Utflykter och aktiviteter

Har du barn med på resan till Mastihari så är det inte bara på den flotta stranden som ni kan bada. Bara några få minuters körning från staden ligger öns enda och stora vattenland Lido Water Park. Här finns det tillräckligt med vattenrutschkanor och pooler för flera timmars roliga aktiviteter för både små och stora vattenälskare. Vill du vara aktiv på vattnet så är själva Mastihari bland annat känt för att ha bra förhållanden för wind- och kitesurfing.

Bokar du en av resorna till Mastihari på vår hemsida får du dessutom en bra utgångspunkt för att utforska resten av Kos. Ön är inte stor och med Masiharis centrala läge på nordkusten kan du lätt nå alla delar av ön.

Färjor från grannön Kalymnos lägger till i den lilla hektiska hamnen.

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Mastihari