Resor till Marmari

Marmari är en liten fridfull semesterort på Kos norra kust knappa 15 kilometer från Kos stad. Den familjevänliga atmosfären, fina sandstranden och det korta avståndet till huvudstaden gör Marmari till det perfekta resmålet för dig som vill kombinera avkopplande semester med spännande sightseeing.

Fridfull badsemester i det grekiska ö-havet

Stranden vid Marmari är mycket familjevänlig och välorganiserad. Här finns det uthyrning av liggstolar om du inte nöjer dig med att lägga din handduk på den mjuka sanden. Med kilometervis av strand är det även under högsäsong lätt att hitta en lugn plats att slå sig ner. Det turkosblåa, klara vattnet är långgrunt och med daglig städning av stranden ser den alltid ren och inbjudande ut.

Här kan de minsta bygga sandslott i långa rader medan vuxna och större barn kan njuta i de uppfriskande vågorna. Den jämna brisen från havet gör den långa stranden populär bland wind- och kitesurfare. Det går att hyra all nödvändig surfutrustning samt få undervisning om du är nybörjare.

Utflykter

Kos är en förhållandevis liten ö och bokar du en hyrbil samtidigt med din resa till Marmari kan du lätt ta dig runt till alla delar av ön. Vill du utforska närområdet kan du emellertid nöja dig med att hyra cykel. Det finns flera cykeluthyrare i stan och många av hotellen har egna cyklar till sina gäster. Ett perfekt mål för en cykelutflykt är saltön Aliki omedelbart öster om Marmari. Sjön är ett skyddat naturområde som är känt för sitt rika djurliv med bland annat flamingos och pelikaner.

Fortsätter du förbi sjön kommer du till grannstaden Tigaki. De två semesterorterna är sammanbundna av den långa stranden. Tigaki är emellertid lite livligare med fler restauranger och barer. Föredrar du den lite mer fridfulla atmosfären i Marmari så hittar du även här åtskilliga matställen med något för alla smaker på menyerna. Det finns även ett bra utbud av minimarkets där du kan hitta de flesta förnödenheterna.

Reser du till Marmari har du med andra ord allt du kan tänkas behöva under en semester på nära håll.  Om du kan motstå den lockande stranden någon dag kan det rekommenderas att utforska resten av ön. Ett självklart mål är naturligtvis staden Kos dit det går regelbundna bussförbindelser. Hyr du en bil till din resa så finns det även många andra intressanta utflyktsmål så som antika ruiner men även andra härliga badstränder.

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Marmari