Resor till Kos stad

Kos stad utgör händelsernas centrum och är det mest populära resmålet på den lilla ön Kos. Det är här färjorna från fastlandet och en mängd andra grekiska öar lägger till. Det är här du möter den lilla öns mest kosmopolitiska stämning med rader av bra restauranger längs hamnfronten och pulserande cocktailbarer uppe bland de smala gatorna. I centrum ligger det även massor av affärer och butiker med allt från billiga souvenirer till exklusiva modekläder.

Sprudlande stadsliv med stranden inom gångavstånd

På båda sidor av det livliga hamnområdet kan du koppla av på inbjudande stränder och njuta av utsikten över det turkosblåa Egeiska Havet mot Bodrumhalvön. De bästa sandstränderna ligger direkt norr om hamnen där det även finns massor av vattensportsaktiviteter att ge sig i kast med. Mitt på sommaren är det massor av liv på de mest stadsnära stränderna men skulle du någon dag få lust till en lite mer fridfull dag vid havet behöver du bara söka dig lite längre upp längs kusten exempelvis till Psalidi.

Utbudet av matställen är stort i Kos stad där det som alltid är en god idé att undvika de mest turistiga ställena om du prioriterar de kulinariska upplevelserna under semestern. Du kan både stilla hungern på ouzerier som traditionellt sett serverar små rätter (meze) med ett glas ouzo, fiskrestauranger som dagligen förses med färska råvaror från havet eller eleganta gourmetrestauranger som inte är rädda för att nytolka det ursprungliga grekiska köket.

Ett rikt nattliv på den kända bargatan Nafklirou och de härliga närliggande stränderna har gjort Kos stad till ett av öns mest populära resmål. Går du en tur runt i staden kommer du emellertid se många bevis på att Kos stad inte enbart är en nymodig semesterstad som lockar till sig festglada ungdomar. Det finns även massor av sevärdheter som vittnar om stadens djupa historiska rötter som sträcker sig ända tillbaka till antikens dagar. På Johanniterriddarnas borg Neratzia från början av 1300-talet kan du inte undgå att känna historiens vingslag.

Ska resan kryddas med spännande sightseeing som inte bara begränsar sig till själva staden Kos så är till exempel Bodrum bara en kort båttur bort. På en dagsutflykt dit väntar dig många spännande och intressanta upplevelser i denna eleganta turkiska hamnstad. Gå på upptäckt i den färgglada basaren eller i den stämningsfulla tempelriddarborgen.

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Kos stad

Populära hotell i Kos stad

Grekland, Grekiska Öar, Kos, Kos stad
9,7
Fantastiskt
451 omdömen
  • Närmaste flygplats: 31 km
  • Närmaste strand: ca. 150 m
  • Internet/Wi-Fi
Grekland, Grekiska Öar, Kos, Kos stad
9,4
Fantastiskt
451 omdömen
  • Närmaste strand: ca. 50 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi
Grekland, Grekiska Öar, Kos, Kos stad
  • Närmaste flygplats: 32 km
  • Närmaste strand: ca. 1.1 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)