Resor till Kefalos

Kefalos är den mest västliga staden på ön Kos. Den gamla delen av staden, som faktiskt en gång i tiden var öns huvudstad, ligger lite tillbakadraget uppe på en höjdrygg med en fantastisk utsikt ner över Kamari-buktens turkosblåa vatten. Det finns emellertid även kvarter av nyare datum vid havet nedanför kullen med stranden inom kort gångavstånd. Oavsett vilken del av Kefalos du väljer att bo i så väntar det dig en avkopplande atmosfär som är perfekt om du söker en avstressande ö-semester.

Ett fridfullt hörn av Kos

Det är också just möjligheten att få njuta i fridfulla omgivningar och äkta grekisk ö-idyll som är anledningen för de flesta att resa till Kefalos. Nattlivet i staden är förhållandevis stillsamt. Här avslutar de flesta dagen med att bara njuta av ljudet från vågorna och kanske en sista drink på stranden med vännerna. Även om denna del av Kos tack vare sitt lite avsides läge är lite lugnare så finns det ändå ett bra utbud av traditionella tavernor i Kefalos med traditionella grekiska rätter på menyerna men även några lite mer internationella restauranger. Nere vid stranden kan du faktiskt bokstavligen talat avnjuta din måltid några få meter från strandkanten medan du uppe i staden på många av matställena kan beundra den vackra utsikten över landskapet.

Det finns minimarkets i Kefalos där du hittar de flesta dagligvarorna. Något egentligt affärsliv har den lilla staden emellertid inte. Vill du shoppa kan det därför rekommenderas att göra till exempel under en utflykt till Kos stad. Även om staden Kos ligger på motsatt sida av ön kan du köra dit på 40-45 minuter.

Även om det finns bussförbindelse till Kefalos så är det bara ett par gånger om dagen. Det kan därför rekommenderas att hyra bil om resan går till Kefalos och du vill uppleva mer av öns sevärdheter och stränder. Har du barn med på resan till Kefalos kommer de säkert bli begeistrade över en tur till den stora Lido waterpark som ligger en knapp halvtimmes körning öster om Kefalos. Under högsäsongen är det även möjligt att åka på guidade buss- eller båtturer från Kefalos om du inte själv har lust att köra. Det finns även gott om möjligheter att utforska stadens natursköna omgivningar på vandringsturer.

Boka din resa till Kefalos här

Vi har redan handplockat de bästa hotellen och semesterbostäderna i Kefales, det urval du ser i vår sökmotor här på sidan är därför de ställen som fått de bästa gästrecensionerna. Du kan med fördel använda dig av möjligheten att söka och boka både flyg och hotell till din resa på en och samma gång. 

När du köper en paketresa hos Escapeaway är du naturligtvis täckt av resegarantin. Det står dig dock fritt att köpa enbart själva vistelsen genom oss om du själv vill arrangera transporten. I de flesta fall kan du då dessutom välja gratis avbokning av vistelsen.

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Kefalos