Resor till Kardamena

Kardamena är en av de mest populära semesterorterna på Kos. Staden ligger 30 kilometer sydväst om huvudstaden och bara 5 minuter från flygplatsen. En gång i tiden var Kardamena bara ett litet fiskeläge men har idag vuxit ut till modern semesterort med allt ett semesterhjärta kan önska sig. Här finns gott om restauranger och tavernor samt barer med ett rikt nattliv. Dessutom kan stadens supermarkets och affärer täcka de flesta behov som kan uppstå under resan. Viktigast av allt är dock att Kardamena erbjuder en av de längsta stränderna på Kos.

Njut av medelhavssolen på den långa stranden

Reser du till Kardamena så är stranden det perfekta stället att njuta av det soliga klimatet. Precis som på de andra öarna i den grekiska övärlden så har Kos ett soligt medelhavsklimat som gör det varmt nog att gå kortärmad redan i april-maj. I den varmaste månaden augusti kommer stranden att locka extra mycket i Kardamena då temperaturerna ofta når över 30 grader. Det är varmt nog i vattnet för att bada långt ut på hösten.

Det finns fina faciliteter nere på stranden med uthyrning av liggstolar och ett stort utbud av olika vattensportsaktiviteter. Till dessa aktiviteter hör allt från parasailing med garanterat adrenalinpåslag till lite lugnare snorkling. Under högsäsong är det mycket liv på den centrala stranden men om du vill ha lite mer lugn och ro kan du bara söka dig lite längre bort längs kusten. Stranden sträcker sig långt.

Har du lust att skaffa din egen mat kan du ansluta dig till sportfiskarna som provar lyckan på hamnpiren. Som du kommer se ligger det även fortfarande en del små fiskebåtar bland de många lyxyachterna. Dessa fiskebåtar säkrar en jämn ström av färsk fisk till stadens matställen, men det finns även mycket annat gott på menyerna om fisk inte är din favoriträtt.

Utflykter

Det avkopplande strandlivet och vattensportaktiviteterna är huvudattraktionen men det finns mycket annat att uppleva på en resa till Kardamena. Från den lilla hamnen kan du efter en timmes båtfärd befinna dig på den lilla vulkanön Nisyros vars huvudstad Mandraki bjuder på charmiga, vitkalkade hus och ett kloster från 1400-talet. Du kan även komma ända upp till kraterkanten och blicka ner i den bubblande vulkanens botten eller så kan du njuta av den underjordiska värmen på något av de gamla termiska baden. Det kan även rekommenderas att ta en tur till Kos stad för att utforska sevärdheterna och stadens liv i övrigt. Det går buss flera gånger om dagen från Kardamena in till huvudstaden.

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Kardamena