Resor till Peroulades

Peroulades är en liten traditionell stad på landet i den norra delen av Korfu. Här går livet sin gilla gång så som det gjort i många generationer. Befolkningen lever dock numera inte uteslutande av de små åkerlapparna som omger staden. Peroulades ligger nämligen vid Korfus spektakulära norra kust som har blivit ett populärt resmål. Precis vid staden ligger dessutom den berömda Sunset Beach (Logas). Uppe från klippans kant ovanför stranden kan du njuta av utsikten över det flotta kustlandskapet på Korfu.

De vackraste solnedgångarna på Korfu

Det finns massor av vackra utsiktspunkter längs kusten på denna del av Korfu men vid Peroulades har man gjort lite mer ut av det. Här har till exempel ett café byggt en så kallad skywalk på vilken du kan gå ut över klippkanten på en liten utsiktsplattform med glasgolv. Här kommer det garanterat suga i magen när du tittar ner på stranden långt under dig. Skulle du inte våga dig ut på plattformen så är det ändå ett underbart ställe att njuta av solnedgången.

Vill du ta dig ända ner till den gyllene sandstranden längs de branta, ljusa klipporna så kan du följa en lång stentrappa, det är ett mycket populärt ställe att ta ett uppfriskande dopp på. Strandens bredd varierar dock efter hu upprört eller lugnt havet är. På lugna dagar kan du slå dig ner på den mjuka sanden och njuta av solen medan vågorna andra dagar slår in över stranden ända fram till klippväggen. Reser du till Peroulades med mindre barn är därför Sunset Beach inte alltid den mest lämpade badstranden. Det finns emellertid åtskilliga andra, mer skyddade stränder inom några få minuters körning från Peroulades som har mer familjevänliga badvikar.

Utflykter

Utöver det vackert belägna caféet på klippkanten så finns det bara ett par enstaka tavernor i Peroulades. Har du behov av ett större utbud av matställen så är det bara 3 kilometer till Sidari som är en mer livlig semesterort. Här finns det dessutom supermarket och inte minst flera, härliga och barnvänliga stränder, där ibland den lilla, idylliska Canal d’Amour-stranden.

På det hela taget kan det rekommenderas att hyra bil när du reser till Peroulades så att du lättare kan ta dig runt till öns många inbjudande stränder och sevärdheter. Ön är inte så överskådlig men på en timmes tid kan du till exempel köra till Korfu stad. Där kan du lätt tillbringa ett par timmar eller mer på att utforska den stämningsfulla gamla stadsdelen. Har du inget emot snirklande bergsvägar kan en tur upp till toppen av Pantokrator också rekommenderas. Härifrån kan du vid klart väder se ända till den albanska kusten och till Apulien på Italiens klack.

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Peroulades