Resor till Perama

Perama ligger på Korfus idylliska östkust enbart 7 kilometer från öns huvudstad. Du har därmed ett av öns mest populära utflyktsmål inom några få minuters körning. Det är emellertid inte säkert att du lyckas slita dig från det betagande Perama. Med sin placering på de skogklädda sluttningarna ner mot det turkosblåa havet är denna lilla kuststad helt perfekt om syftet med resan är att koppla av och komma bort från den stressiga vardagen.

I den södra änden av staden ligger Achilleion-palatset som på sin tid var sommarresidens för den österrikiska kejsarinnan Sissi. Även om de är knappt så överdådiga så rymmer den gröna staden många semesterbostäder och hotell av hög kvalitet. Här finns något för alla och vid den familjevänliga stranden kan såväl stora som små njuta av havets glasklara vatten.

Från Perama kan du se över till den lilla ön Pontikonisi (Musön) som utgör ett av Korfus mest kända varumärken. Du kan lätt ta en båt dit över för att besöka det tidigare klostret. Ön är en liten fridfull oas som det är värt att lägga ett par timmar på och de få euro som de små båtarna tar för den korta båtturen. Det kan även rekommenderas att gå en tur längs gångbron till Kanoni på den andra sidan av bukten varifrån du har en vacker utsikt över vattnet tillbaka mot Perama och en imponerande syn när flygplanen kommer in för landning på flygplatsen på den andra sidan.

Perama har i och för sig lite mer karaktären av ett bostadsområde än en egentlig stad med ett avgränsat centrum. Här finns emellertid ett förnuftigt urval av tavernor och restauranger längs kusten. Det är dessutom bara en kort körtur in till Korfu stad med sitt rika restaurangliv och massor av shoppingmöjligheter.

Boka din resa till Perama online

Vi ser fram emot att hälsa dig välkommen hos Escapeaway som gäst på något av de hotell som du hittar i vårt program med resor till denna lilla semesterpärla till kuststad på Korfu. De semesterbostäder du hittar i sökmotorn här på sidan är samtliga noga utvalda på grund av deras fina gästrecensioner.

Du kan med fördel boka dina flygbiljetter till Korfu flygplats samtidigt med ditt boende. När du bokar både flyg och hotell i vår sökmotor som en paketresa så är resan täckt av resegaranti. Detta ger dig en extra säkerhet för att få en bra reseupplevelse.

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Perama