Resor till Moraitika

Moraitika är en liten stad på södra Korfus östkust som ligger precis där floden Messonghi mynnar ut i havet. På den motsatta sidan av den smala floden ligger en by med samma namn som floden. De båda småstäderna ser nästan ut att vara en sammanhängande stad. I Moraitika finns emellertid ett större utbud av restauranger och butiker som framför allt ligger uppe längs huvudgatan och som kan täcka de flesta av dina behov under semestern.

Medan huvudgatans pärlband av matställen och barer framför allt livar upp stämningen på kvällarna så är det ändå först och främst Moraitikas långa strand som är huvudattraktionen på dagarna. Stranden som består av sand och lite småsten i strandkanten är mycket välorganiserad. Det finns flera ställen på stranden där man hyr ut liggstolar och parasoller och skulle du under dagens lopp få behov av att stilla hungern eller om du blir sugen på en kall dryck så är det bara några få steg upp till strandcaféerna. Tillsammans med det långgrunda kristallklara vattnet är stranden och Moraitika ett bra ställe för hela familjen och en plats där man gärna tillbringar tiden med ren avkoppling.

Reser du till Moraitika så finns det även mycket annat att uppleva. Går du från den livliga huvudgatan upp till den äldre delen av staden mot det backiga inlandet så förändras atmosfären tydligt. Till skillnad från området mellan huvudvägen och stranden så finns det inte många semesterbostäder här i den övre gamla delen av stan. Här uppe bor huvudsakligen lokalbefolkningen men gå gärna en tur hit upp för att utforska de smala gatorna och de rustika husen som ligger bland olivlundar och fruktträd. Här hittar du även ett par stämningsfulla, familjedrivna tavernor och den gamla by-kyrkan.

Utflykter

Känner du för lite motion eller bara ett avbrott från strandlivet kan det helt klart rekommenderas att fortsätta upp bland kullarna. Det dröjer inte länge innan du befinner dig i fridfulla omgivningar helt omsluten av olivlundar med en stillhet som verkligen är en lisa för själen. Du behöver inte heller gå särskilt långt upp bland kullarna innan du kan njuta av en fantastisk utsikt och glimtar av det azurblåa havet.

Det finns massor av möjligheter till den sortens promenader i närområdet och det är dessutom populärt att hyra cykel för att utforska större delar av området. Du skulle till exempel kunna ta en cykeltur ner längs kusten till den lilla fiskebyn Boukari för att avnjuta en måltid på någon av fiskelägets välrenommerade fiskrestauranger.

Skulle du vilja ta dig lite längre omkring för att uppleva mer av Korfu i ditt eget tempo kan det helt klart rekommenderas att hyra en bil. Ön har ett väl underhållet vägnät från norr till söder så det tar till exempel inte mer än en halvtimme att längs kusten köra upp till Korfu stad. Här finns tillräckligt med sevärdheter, affärer och restauranger till minst en dagsutflykt. Det går bussförbindelser från Moraitika både norrut till huvudstaden och söderut. Med en hyrbil kan du emellertid lättare ta dig runt till en del av öns övriga härliga stränder och spännande sevärdheter.

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Moraitika