Resor till Limni

Limni ligger vid en liten bukt cirka 10 kilometer från Korfu stad. Det är ett frodigt område så när du kör genom staden längs huvudgatan är det svårt att få en uppfattning om stadens storlek och idylliska läge på grund av alla träd. Bland kullarna ner mot havet ligger många vackert belägna villor och hotell med utsikt över havet.

Idylliska bukter och badvikar

Nere vid havet finns det flera små badvikar där du kan njuta av den vackra utsikten över vattnet från en liggstol. Vill du utforska områdets små bukter från havssidan kan du hyra en båt eller ge dig i kast med någon annan form av rolig vattensport med allt från vattenskidor till dykning.

Med tanke på stadens beskedliga storlek så har den ändå ett förnuftigt antal restauranger. På en resa till Limni får du därför rikliga möjligheter att fördjupa dig i det grekiska medelhavskökets härligheter som på Korfu är tydligt inspirerat av italiensk matkultur, ett arv från när ön var en venetiansk besittning. Men finsmakare kommer även märka ett inflytande från Frankrike och andra medelhavsländer som genom tidens lopp satt sin prägel på ön.

Går resan till Limni kan du utan tvekan använda mycket av semesterns tid på att bara njuta av omgivningarna Du har emellertid i Limni även en strålande utgångspunkt för att utforska resten av Korfu. Även om ön inte är särskilt stor så har den massor av spännande utflyktsmål. Med din bas i Limni är det naturligtvis som gjort för att köra den korta turen in till Korfu stad som har en oemotståndligt charmerande gammal stadsdel som står upptagen på UNESCO:s Världsarvslista. Här finns det dessutom fina shoppingmöjligheter och massor av matställen.

Har du tillgång till hyrbil kan du också lätt ta dig runt till en del av Korfus vackraste sandstränder och små orörda badvikar. Är du inte rädd för att köra längs slingrande bergsvägar kan det även rekommenderas att utforska några av öns betagande kloster och gamla borgruiner som ofta ligger högt och med fantastisk utsikt över ön.

Boka din resa till Limni här

Välkommen till Limni med Escapeaway! Vi är specialister på resor till Limni där du bor på något av de hotell som vi omsorgsfullt har valt ut på grund av deras fina gästrecensioner. Se urvalet i sökmotorn här på sidan. Du kan resa i precis det antal dagar som du själv vill och vill du ha ut det mesta möjliga av din semester på Korfu kan du även boka din hyrbil redan hemifrån.

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Limni