Resor till Korfu stad

Staden Korfu är inte enbart huvudstad på ön Korfu den är även en av de vackraste och mest eleganta städerna i hele Grekland. Staden som ligger precis mitt på östkusten av ön har en unikt sammansatt arkitektur. Denna arkitektur vittnar om de skiftande folkslag och deras byggstilar som genom tidens lopp har dominerat ön så som den sicilianska, den venetianska, den franska och den engelska. I Korfu stad kan du se spår av alla dessa epoker eftersom man lyckats bevara många ståtliga byggnader och palats samt vackra fästningar.

Kerkyra

I dag är Korfu stad fortfarande den viktigaste hamnen på ön och är dessutom en av de största städerna på de Ioniska öarna (cirka 32 000 invånare). Den gamla delen av staden vilken ofta även kallas för Kerkyra ligger nere mellan två fästningar som byggdes som skydd från angrepp av pirater och osmanerna. Här kan du gå på upptäcktsfärd på de stämningsfulla, smala gatorna vars stora gatstenar under århundraden har slitits så de nästan blivit helt blanka. Du kan lätt få det mesta av dagen att gå med att bara flanera runt här i den gamla stadsdelen.

Framför allt i den gamla stadsdelen hittar du massor av mysiga uteserveringar, barer och spännande butiker. När kryssningsfartygen lägger till i hamnen är det inte så överraskande hit som passagerarna söker sig. Trots detta känns Korfu stad inte som något friluftsmuseum som helt har kapitulerat för turismen. Reser du hit kan du därför fortfarande uppleva det äkta Grekland. Söker du dig lite bort från de mest populära gatorna hittar du charmiga gränder och bakgårdar där klädstrecken sträcker sig från balkong till balkong.

Vill du ha lite mer ljus och luft kan du från gränderna gå ut till det stora torget Spianada som med sina gräsmattor och träd har karaktären av en park efter fransk förebild. På den västra sidan av torget ligger en av stadens vackraste byggnader Liston-arkaden från början av 1800-talet då Korfu var en del av Napoleons kejsardöme. Arkaden rymmer idag några av stadens bästa restauranger.

Staden Korfu kan knappast kallas storstad men här finns massor att se och uppleva. Detta är utan tvekan det mest kosmopolitiska resmålet på Korfu och ger dig samtidigt en bra utgångspunkt för utflykter. Reser du till Korfu stad under sommarhalvåret så är det också närmast ett måste att besöka någon av öns fantastiska stränder. Det ligger små stränder vid själva staden där du kan ta dig ett uppfriskande dopp och njuta av medelhavssolen. Du behöver emellertid inte förflytta dig särskilt långt ut längs kusten innan du hittar fridfulla, idylliska bukter där du kan njuta av det kristallklara havet.

Ön är inte större än att du på en resa till Korfu stad kan nå ut till alla delar av ön på dagsutflykter. En sådan utflykt kunde till exempel göras tvärs över ön till Paleokastritsa för att besöka klostret och inte minst den underbara stranden. Du kan även bege dig norrut till fiskebyn Kassiopi som ligger omgiven av små badvikar eller söderut till någon av de fridfulla kuststäderna som till exempel familjefavoriten Boukari.

Lätt att boka en resa till Korfu stad

Använd sökmotorn här på sidan för att söka bland våra handplockade hotell i Korfu stad och på resten av ön. Du kan på samma gång söka och boka flygresa till öns internationella flygplats som bara ligger ett par kilometer från Korfu stad. I vår sökmotor kan du själv välja om du vill resa ut från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn. Bokar du både hotell och flygresa som en paketresa får du en extra trygghet genom resegaranti. Så är det när du reser med Escapeaway.

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Korfu stad