Resor till Kalami

Kalami ligger ner mot en vacker bukt på den nordöstra kusten av den soldränkta ön Korfu. Här kan du njuta av det underbara medelhavsklimatet på en vacker strand, vilken är anledningen till att många reser hit. Det är bara ungefär 30 kilometer från Kalami till öns flygplats och Korfu stad.

I jämförelse med öns huvudstad i söder är Kalami bara en liten badort och har en helt annan och tillbakalutad atmosfär. Just på grund av stadens avslappnade stämning och dess idylliska läge vid det kristallklara havet har Kalami med åren blivit ett populärt resmål bland familjer och andra som vill njuta av en semester i fridfulla omgivningar.

Stranden vars skinande vita småstenar fortsätter ut i det turkosblåa vattnet är helt oemotståndlig. Det är lätt att förstå varför Kalami och inte minst stranden här ofta framhävs som en av de mest idylliska platserna på ön. Stranden ligger omgiven av gröna kullar och på en vandringstur i området väntar dig därför många vackra utsiktsplatser. I själva staden hittar du ett överskådligt men bra urval av restauranger och tavernor där du kan njuta av allt det goda från det grekiska medelhavsköket.

Skulle du vilja prova någon annan strand eller kanske ett nytt matställe så är det bara ett par kilometer till exempel till Agni som ligger vid grannbukten, du kan till och med åka taxibåt dit. Du befinner dig på en del av Korfus kust som har många liknande charmiga bukter. Öns nordöstra kust har inga sandstränder så som på västkusten men tack vare natursköna omgivningar med grönskande kullar ner mot idylliska badvikar så är det ändå här som de mest exklusiva semestervillorna ligger.

Boka en resa till Kalami här

Använd sökmotorn här på sidan för att försäkra dig om en plats i detta lilla semesterparadis. Vi har noga valt ut de hotell som fått de bästa gästrecensionerna i Kalami på så sätt får du och din familj de bästa förutsättningarna för en oförglömlig resa. Samtidigt som du bokar hotellet kan du även boka en flygbiljett till öns flygplats. Du väljer själv om du vill söka efter avresa från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn. När du bokar både hotell och flyg som en paketresa är den naturligtvis säkrad av resegaranti. Så fungerar en resa med Escapeaway.

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Kalami