Resor till Gouvia

Gouvia ligger vid en liten skyddad bukt på Korfus östkust omkring 8 kilometer från öns huvudstad. Det korta avståndet till Korfu stad, en stor marina, en välorganiserad familjevänlig strand samt ett bra urval av supermarkets och matställen har gjort Gouvia till ett av öns favoritresmål bland både familjer och par. Även om Gouvia i dag är en populär och modern semesterort är det också en stad med en stolt och rik historia. Ruinerna av ett skeppsvarv som byggdes av venetianerna på 1700-talet kan ses mellan stranden och marinan.

Strand och stad i ett

Söder ut i samma bukt ligger staden Kontokali. De två städerna har med tiden så gott som vuxit samman. Även i Kontokali hittar du en inbjudande strand och ett bra urval av grekiska tavernor och restauranger av ett mer internationellt snitt. Går din resa till Gouvia har du med andra ord allt du kan önska dig inom nära räckvidd.

Om inte hela semestern enbart ska gå i avkopplingens tecken vid vattnet eller til att njuta av läckra måltider på de lokala restaurangerna. Då har du rikliga möjligheter att kombinera strandlivet med spännande utflykter. En upplagd utflykt är att ta den korta turen in till Korfu stad som har åtskilliga intressanta kulturhistoriska sevärdheter och inte minst ett rikt affärs och kulturliv. Det går bussar in till centrum av Korfu stad en gång i halvtimmen.

Korfu har även mycket annat att bjuda på. Ön är inte större än att du på bussturer eller i egen hyrbil kan ta dig till de flesta delarna av ön på en dagsutflykt. Nästan oavsett vart turen går kommer det längs vägen finnas möjlighet att stanna till på en underbar badstrand eller få sig en förfriskning på någon mysig taverna.

Vi ser fram emot att få hälsa dig välkommen hos Escapeaway Resor som gäst på ett av de hotell som vi noga valt ut till vårt program med resor till Gouvia. Du kan resa i precis det antal dagar du själv vill och kan till exempel kombinera flera olika hotell på en rundresa.

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Gouvia