Resor till Dassia

Dassia var en av de första små kustbyarna på Korfu som helhjärtat omfamnade en ny framtid som semesterort. Tack vare sitt fantastiska läge vid foten av de gröna bergen vid en kilometerlång strand så dröjde det heller inte länge innan semesterresenärerna fick upp ögonen för Dassia.

Avkopplande badsemester nära Korfu stad

I dag är Dassia vida känt som en familjevänlig semesterort som utöver det azurblåa Ioniska havet även bjuder på ett bra urval av barer, tavernor och restauranger uppe längs huvudgatan vilka på sina menyer har något för hela familjen. Här kan ni gå runt till det mesta om ni under dagens lopp skulle känna för någon förfriskning eller skulle behöva göra några inköp. Det finns även lite nattliv men det är mer dämpat än till exempel i grannstaden Ypsos. Står en glad afton på programmet så ligger denna stad bara ett par kilometer åt norr.

En annan stor fördel med att resa till Dassia är det fina läget enbart 12 kilometer från Korfu stad. Här råder det också äkta medelhavsstämning, framför allt i den charmiga gamla stadsdelen och här finns mycket fler möjligheter till shopping, spännande sevärdheter samt ett rikt restaurangliv. Huvudstaden är emellertid inte det enda intressanta utflyktsmålet på Korfu.

Även om Korfu är den näst största av öarna i det Ioniska havet så är den inte större än att du på en utflykt hinner se stora delar av den. Det skulle till exempel kunna vara en tur upp till toppen av Óros Pantokrátoros som är öns högsta berg. Du kan köra hela vägen dit upp eller eventuellt vandra en bit av vägen. Det ligger ett gammalt kloster och ett café högst upp på toppen varifrån du har en fantastisk utsikt över hela Korfu och ut över havet mot Albaniens kust.

Vi ser fram emot att få hälsa dig välkommen hos Escapeaway Resor som gäst på ett av de hotell som vi har handplockat i Dassia. Du kan resa i precis så många dagar som du själv vill. Vill du uppleva mer av Korfu eller andra öar så kan du hos oss lätt kombinera flera olika hotell på en rundresa.

>> Läs mer om semester på Korfu

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Dassia