Resor till Boukari

Boukari ligger på östkusten av Korfus sydliga del. Detta är ett idylliskt litet fiskeläge som även efter att semesterresenärerna upptäckt orten har lyckats bevara sin lugna medelhavsatmosfär. Du kan fortfarande se små fiskebåtar vid kajen i den lilla hamnen och dessa fiskebåtar hämtar dagligen sin färska fångst ur havet till fiskrestaurangerna som Boukari har blivit så känt för.

Ofördärvad medelhavsidyll

Restaurangerna ligger längs den smala stranden av småsten där du kan ta dig ett dopp i det kristallklara havet. På många ställen har restaurangerna utomhusserveringar nästan ända nere i vattenbrynet så att du kan höra ljudet av skvalpande vågor när du avnjuter din mat. På klara dagar kan du se ut över vattnet ända bort till det grekiska fastlandet. Eftersom huvudvägen på denna del av ön går längre in i landet ger en resa till Boukari dig möjlighet att koppla av i ostörda omgivningar.

Den lilla staden Kouspades som Boukari formellt sett är en del av ligger omgiven av olivlundar och fruktodlingar mindre än 1 kilometer från kusten. Även här hittar du några enstaka matställen men annars är Kouspades precis som Boukari befriande o-turistiskt. Kör du i stället 4 kilometer upp längs kusten kommer du till semesterorten Messongi. Även denna ort är en fridfull semesterort men något större och med fler turister. Här finns det utöver fler matställen och barer även ett par supermarkets om du skulle tycka att utbudet är för litet i den minimarket som ligger i Boukari.

Det finns åtskilliga liknande mindre småstäder och byar inom kort köravstånd från Boukari som är värda ett besök. Detta gäller till exempel det stämningsfulla Argyrades omkring 5 kilometer söder om Boukari. Denna lilla stad anlades under den venetianska besättelsen av Korfu vilket du tydligt kan se på en promenad längs den gamla stadsdelens smala gator. Här har husen ur försvarssynpunkt byggts tätt samman och är förbundna av så kallade passaezza (gångbroar) högt över gatan.

Avståndet till de närmsta grannstäderna är inte större än att du på en resa till Boukari kan låta bilen stå och ta cykel i stället. Skulle du vilja utforska lite mer av Korfu är det dock en fördel att ha hyrbil. Med hyrbil kan du lätt köra en tur tvärs över den lilla ön till den läckta Issos-stranden som med sin gyllene sand och långgrunda kristallklara vatten är ett perfekt utflyktsmål för hela familjen.

Boka resan till Boukari här

Det ligger i sakens natur att det är ett begränsat utbud av hotell och semesterbostäder i små byar och städer som Boukari, det är därför viktigt att välja rätt ställe. Hos Escapeaway Resor är vi specialister på att handplocka de hotell där du får de bästa förutsättningarna för en lyckad och minnesvärd resa. Dessa hotell och övriga boenden hittar du lätt i sökmotorn här på sidan. Du kan med fördel utnyttja möjligheten att kombinera ditt boende med en billig flygbiljett till öns internationella flygplats vid Korfu stad. Vill du få ut det mesta möjliga av din resa rekommenderar vi att du kompletterar din bokning med en hyrbil. En sådan paketresa är naturligtvis säkrad av resegaranti.

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Boukari