Chrismos Luxury Suites & Studios

Officiell kategori

Vårt betyg

8,0 Gästrecensioner
Marie Kaalund Winther
Besökt av
Marie Kaalund Winther

I den lugna byn Apraos på den nordöstra sidan av Korfu hittar du Chrismos Luxury Suites & Studios. Sceneriet som utspelar sig runt detta charmiga är som ett teaterstycke skrivet av naturen själv. Det oändliga azurblå havet, den gyllene stranden och de varma gröna nyanserna längs de branta bergssluttningarna på Korfus högsta berg Mount Pantokrator. Ett sant mästerverk av färger, dramatik och romantik karakteriserar skådespelaren Apostolis lilla strandhotell.  

Den välskötta trädgården med oliv- och citronträd bildar en vacker inramning till det inbjudande poolområdet. Här kan du ligga och dåsa på solstolarnas mjuka madrasser i skuggan av parasollerna och läsa en bra bok. Detta under förutsättning att du kan slita blicken från den fängslande utsikten mot Albaniens kust på andra sidan av det Joniska havet knappa 12 kilometer härifrån. Vid klart väder kan du faktiskt sitta med din kopp nybryggda kaffe och räkna husen i de små städerna längs kusten. I trädgården finns även en liten lekplats till de små semesterfirarna.
 
Precis utanför Chrismos Luxury Suites & Studios trädgård sträcker sig en längre gyllene strand med en blandning av sand, småsten och gräs nästan som en fin svensk badstrand. Stranden här blir varje år utnämnd till en av de bästa stränderna på Korfu och den blå flaggan förkunnar att här finns kristallklart vatten och säkra badförhållanden – och så är badtemperaturen något högre än hemma i Sverige.
 
Den del av stranden som ligger framför hotellet är förbehållen gästerna på Chrismos Luxury Suites & Studios och här finns naturligtvis både solstolar och parasoller. Du behöver inte packa ned badhanddukar i resväskan innan du reser hemifrån för på ditt hotellrum finns badhanddukar att använda vid poolen och på stranden.
 

Laga mat i lägenheten eller få den serverad


Frukost ingår automatiskt i ditt boende och restaurangen hälsar god morgon eller ”kalimera” med en härlig frukostbuffé där man gör sig till lite extra för gästerna. 
 
På den trevliga öppna terrassen med sina bambumöbler hittar du restaurangen som även fungerar som lounge-bar under dagen och då utgör en naturlig och populär mötesplats. Här kan du när som helst ta en liten paus i skuggan, hitta din favoritplats och bara njuta av utsikten med en utsökt cocktail, en uppfriskande juice eller varför inte en glass från glassbarens stora urval. Skulle hungern smyga sig på så serveras både snacks och lättare rätter till lunch och under resten av dagen. Restaurangen har ett litet öppet kök som vaknar till liv när mörkret börjar sänka sig och du kan sitta och se hur de färska råvarorna förvandlas till smakfulla måltider.
 
Tallrikar, bestick och glas av hög kvalitet är noga utvalda av Apostolis fru och han erkänner utan omsvep att här böjer han sig för hennes goda smak och idéer ”sådana saker är hon mycket bättre på” säger han med ett leende på läpparna. När tiden tillåter händer det till och med att de slår sina kloka huvuden ihop i köket och själva skapar härliga måltider åt sina gäster. En av specialiteterna är färsk, handgjord korfiotisk pasta i kombination med andra lokala läckerheter som är en fröjd för smaklökarna. Den goda maten avnjuts lämpligen med ett gott vin ur barens välsorterade urval.
 
En god hemgjord bakelse och en kopp nybryggt kaffe av bästa italienska märke får bilda den perfekta avslutningen på en härlig måltid. Flera gånger under veckan spelar lokala musiker dämpad grekisk musik till maten och efter maten står baren redo med sitt stora drinksortiment och sin lugna loungemusik. Längs baren finns även en 10 meter lång hylla fylld med semesterböcker från många olika länder och efter mitt besök kan Apostolis glädja sig åt att se en svensk bok i sitt bibliotek: ).
 
Du kan naturligtvis välja att själv laga din mat i din lägenhet om du föredrar en måltid i lite privatare omgivningar.
 

Chrismos – oraklet från Delfi

 
Chrismos det får mig ovillkorligt att tänka på jul, gör du det också? Jag ber Apostolis om att förklara anledningen till namnet - och han berättar med stor entusiasm. ”jag har en naturlig passion för det antika Grekland och dess mytologi och ödet ville att myten om oraklet i Delfi som skulle visa mig vägen i livet” – och så bjuds jag på en karismatisk tolkning av Apostolis syn på den gamla myten:
 
"Enligt Homer steg Apollon ner från Olympen och reste världen runt med sin långskjutande pilbåge och letade efter ett orakel som kunde prata med dödliga. Apollon förmedlade ursprungligen sina spådomar genom lövens prasslande i lagerbärsbuskarna som han hade planterat och oraklet ansågs vara världens centrum. Men efterhand tystnade lagerbladen varför Apollon nu sökte en ny källa genom vilken han kunde förmedla sina profetior till de dödliga. Det blev Oraklets unga prästinna Pythia som i ett transliknande tillstånd profeterade och förmedlade ”Chrismos” – oraklets svar – under uppsyn och tolkning av tempelprästerna till de dödliga som kom från när och fjärran”.
 
Han fortsätter begeistrad sin berättelse” Jag är övertygad om att det var ödet som visade mig hit första gången jag besökte Korfu. Jag fick genast en brinnande längtan att få höra hemma i detta närmast mystiska landskap och på natten drömde jag att Pythia förmedlade oraklets profetia - Chrismos - till mig att jag skulle leva och trivas på denna vackra plats på ön för alltid”.
 
På så sätt kom iden till om att bygga ett hotell, som naturligtvis skulle heta Chrismos, och Apostolis gläder sig varje dag till att hälsa sina gäster välkomna och hoppas att de alla var och en på sitt sätt ska få sin egen profetia uppfylld på denna magiska plats.
 

En grekisk skådespelares dröm

 
Apostolis kommer ursprungligen från fastlandet där han arbetade som teaterskådespelare och han har genom åren besökt i stort sett alla de grekiska öarna. Han berättar att han föll för Korfu på grund av dess mångfald, musiken, skönheten och inte minst på grund av den ärlighet och rättframhet du möter hos människorna här. Här är det inte någon som försöker vara något man inte är och lokalbefolkningen är uppriktigt stolta över sitt ursprung och sin historia. ”På scenen kan jag spela alla de roller jag vill men här får jag lov att vara mig själv och lägga vikt på det som är viktigt i livet”.
 
På Chrismos Luxury Suites & Studios värdesätter man kvalitet framför kvantitet och därför märker jag genast begeistringen när jag berättar om vårt koncept på Hideaways: Mindre hotell med charm, karaktär och oftast med ett attraktivt läge och Chrismos Luxury Suites & Studios lever verkligen upp till allt detta. Apostolis anser dessutom att följande kriterier är viktiga för en perfekt semester: bra nattsömn, i sköna sängar, avkopplande omgivningar, renhet och estetik med känsla för detaljer, fin utsikt och god mat tillagad på färska råvaror och sist men inte minst en god kopp kaffe! Jag kan inget annat än hålla med.
 

Vandringsturer, museibesök eller en vacker körtur?

 
Området har varit bebott sedan antiken och övergivna venetianska slott, bysantinska kloster, olivoljefabriker och små byar insprängda bland klippor eller mitt i olivlundarna är bara en del av vad området har att bjuda. Här finns det många möjligheter att krydda semestern med intressanta upplevelser oavsett om du vill ta dig runt med bil till de olika spännande upplevelserna eller om du vill dra på dig vandrarkängorna och se dig om till fots. Det är gratis parkering på hotellet så det är lätt att ställa hyrbilen tryggt och säkert.
 
Om du ska ge dig ut på någon av de mer krävande vandringslederna måste du nästan alltid ta bilen till utgångspunkten. Du kan till exempel åka till Old Perithia som är en av Korfus äldsta byar och härifrån går en ca två timmar lång vandringstur upp på Mount Pantokrator som med sina 906 meter är det högsta berget på Korfu.  Du kommer förbi en liten kyrka från 1600-talet, ett kloster från 1300-talet och inte minst ett litet café på toppen där du kan njuta av en välförtjänt paus efter strapatserna.
 
I Archavi som ligger ca 8 kilometer härifrån finns ett arkeologiskt museum som bland annat innehåller delar av Apollotemplet från Roda i Dorisk stil från 400-talet. De romerska baden vittnar om att regionen har varit bebodd sedan 200-talet och på det lilla folkloristiska museet finns en intressant samling som berättar om Korfus historia.
 
Längs kusten hittar du den ena vackra bukten eller kullen efter den andra och alla har de ett litet café eller taverna där du kan äta eller dricka något gott medan du njuter av utsikten vid någon välförtjänt paus längs din biltur.
 
Till slut ett litet personligt tips. Efter 10 minuters körning från Chrismos Luxury Suites & Studio ligger den lilla charmiga fiskebyn Kasiopi vilken jag själv föll fullkomligt pladask för. Här ligger små butiker och ett litet café vid vattnet som serverar den bästa frappé du kan tänka dig. Byn har en härlig atmosfär och flera restauranger där du kan sitta och njuta av den vackra solnedgången.
 

Bra att veta om Chrismos Luxury Suites & Studio

 
Korfus frodiga natur beror på det närmast subtropiska klimatet med långa varma somrar från mars till november följt av tre vintermånader då regnet kan få lite ”arbetsro”. Det kan även komma lite regn under sommarmånaderna då oftast i slutet av september men det mest i form av en skur eller två. Den höga fuktigheten som bidrar till Chrismos Luxury Suites & Studios frodiga omgivningar medför även besök av mygg särskilt vid solnedgången. De lokala apoteken har ett bra urval av myggoljor som kan vara bra att ha till hands.
 
Det finns en gemensam tvättmaskin vid området omkring restaurangen och den kan du be att få låna när städpersonalen är färdig med dagens tvätt strax efter kl. 16.00.
 
 

Därför ska du välja Chrismos Luxury Suites & Studios

 • Närmaste flygplats: 44 km
 • Pool (ev. säsongsöppen)
 • Internet/Wi-Fi
 • Restaurang

Ett hotell med charm och karaktär

Karta och avstånd

 • Korfu stad – ca. 40 km 
 • Korfu flygplats – ca. 45 Km
 • Supermarket – ca. 2 km
 • Apraos-stranden (småstenstrand) – 0 m
 • Lokal busshållplats – ca. 200 m
 • Närmaste badort Kasiopi – ca. 4 Km 
 • Större badort Acharavi – ca. 8 km
 • Canal d’Amour (natursevärdhet) – ca. 21 km
 • Paleokastritsa (kloster och strand) – ca. 33 km
 • Golden View Café Snack Bar (utsiktspunkt) - ca. 52 km

De 15 lägenheterna och suiter ligger fördelade i olika byggnader och inredningen varierar från lägenhet till lägenhet. Man har använt material av högsta kvalitet och visar känsla för detaljer i den moderna klassiska stilen. Samtliga sängar har COCO-MAT madrasser och kuddar av 100% naturmaterial och alla fönster är försedda med myggnät. Till din information så är COCO-MAT Greklands svar på våra Hästensängar.

Det lilla köket i lägenheterna har två kokplattor, miniugn, vattenkokare, kaffemaskin, kylskåp och ett bra urval av porslin, glas och bestick som motsvarar det antal personer som bor i lägenheten. De lägenheter som vi på Hideaways erbjuder har egen balkong eller terrass möblerade med bord och stolar i trä och bambu. 

Faciliteter:

 • Aircondition
 • Safetybox 
 • Wi-Fi
 • Kithenette (litet kök) med allt av porslin och service
 • Vattenkokare
 • Kaffebryggare
 • Satelit-TV
 • Strykjärn och strykbräda
 • Badrum med dusch eller badkar
 • Hårfön
 • Make-up spegel

Som ett litet påpekande noterade jag att vägen går ganska nära hotellet men detta har man till min glädje tänkt på så jag hörde inte ett ljud från trafiken när jag var inne i min lägenhet.

Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Nedan har vi listat utvalda hotell- och rumsfaciliteter på Chrismos Luxury Suites & Studios . En del kan vara gemensamma och/eller mot avgift på plats eller höra till specifika rumskategorier.

 • Pool (ev. säsongsöppen)
 • Möjlighet till luftkonditionering
 • Internet/Wi-Fi
 • Restaurang
 • Möjlighet för balkong/terrass
 • Möjlighet för havsutsikt/sjöutsikt
 • Parkering/garage (ev. mot avgift)
 • Strand mindre än 1 1/2 km bort
 • Stad mindre än 3 km bort
 • Hotellbar
 • Nära vattnet (max 4 km)

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

490 81 Apraos
490 81 Apraos

Koordinater

Latitude: 39.7976
Longitude: 19.8852

Så kan du resa

Hos Escapeaway kan du som kund se fram emot möjligheten att sätta ihop din semester precis som du vill. Det vill säga flexibelt avresedatum, reslängd och avreseflygplats. Naturligtvis är det också möjligt att enkelt boka endast hotell, om du vill ordna transporten till och från destinationen själv.

Information om aktuella flygrutter och flygtider finns i steg 2 i sökmotorn när du söker en resa.

På alla resor som inkluderar flyg och hotell har du också möjlighet att boka till en hyrbil eller en transfer tur och retur till ditt hotell. Vi erbjuder både privat transfer eller en delad transfer som kan ha flera stopp. Information om transfer samt kategorier och aktuella priser för biluthyrning kan också ses i de efterföljande stegen i sökmotorn. Priserna för biluthyrning gäller för hela vistelsen med upphämtning/återlämning i samband med ankomst/hemresa till och från vald ankomstflygplats.

Visa mer

Liknande hotell

Grekland, Korfu, Acharavi
9,0
Fantastiskt
867 omdömen
 • Närmaste flygplats: 37 km
 • Närmaste strand: ca. 100 m
 • Pool (ev. säsongsöppen)
Grekland, Korfu, Gouvia
9,4
Fantastiskt
659 omdömen
 • Närmaste flygplats: 9 km
 • Pool (ev. säsongsöppen)
 • Internet/Wi-Fi
Grekland, Korfu, Gouvia
9,9
Fantastiskt
47 omdömen
 • Närmaste flygplats: 9 km
 • Närmaste strand: ca. 150 m
 • Pool (ev. säsongsöppen)