Resor till Apraos

Apraos ligger på den vackra nordöstra kusten av Korfu. Den lilla staden ligger undangömd uppe bland de låga, grönskande bergen ovanför en lång sandstrand som under sommaren är den absoluta centralpunkten för de flesta som reser hit. På en del håll omtalas staden också som Kalamaki, vilket faktiskt är namnet på själva stranden.

Njut din semester på en lång sandstrand

Mitt i sommaren när den varma medelhavssolen värmer och det långgrunda, turkosblåa havet lockar är det inte särskilt överraskande massor av liv nere på stranden. Ofta seglar en strid ström av små turbåtar hit och sätter iland badgäster längs den långa båtbryggan som sticker ut från stranden. Trots sin popularitet är det dock sällan svårt att hitta sin egen plats på den långa, breda stranden som har gott om plats i sanden.

Vid den mittersta delen av Apraos stranden ligger några tavernor och restauranger så du behöver nästan inte lämna sanden för att få dig en bit mat eller något svalt att dricka under dagens lopp. Föredrar du lite lugnare omgivningar kan det vara en fördel att söka sig lite längre ner längs stranden bort från det centrala området med matställen och badbryggan. Generellt sett är det emellertid en mycket familjevänlig och fridfull strand. Den fina sanden är perfekt att leka i för de minsta och vattnet är långgrunt ett långt stycke ut.

Med tanke på att stranden är en av de bästa i området så är själva den lilla staden Apraos förvånansvärt o-turistig. Det vill säga, det är nästan uteslutande semesterresenärer som bor här, men här finns inga souvenirbutiker, diskotek eller supermarkets. Du behöver dock bara köra några få kilometer österut längs kusten till den intilliggande grannstaden Kassiopi för att hitta såväl inköpsmöjligheter som ett brett urval av bra matställen.

Det kan på det hela taget rekommenderas att hyra bil när du reser till Apraos på Korfu för då kan du lätt ta dig till grannstaden för inköp eller för att gå på restaurang. Med en hyrbil har du dessutom många av öns största attraktioner inom din räckvidd. Ön är inte särskilt stor så på omkring en timmes tid hinner du köra ända ner till Korfu stad om du vill uppleva stadens gamla charmiga stadsdel eller åka tvärs över ön till den vackert belägna fästningen Angelokastro på västkusten. Nästan oavsett i vilken riktning du ger dig av från Apraos väntar dig spännande sevärdheter och vackra stränder!

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Apraos