Resor till Agios Stefanos

Det finns två Agios Stefanos på Korfu. Detta är den lilla staden som ligger vid kusten på den nordvästra delen av ön och som därför ibland omnämns som Agios Stefanos (NW). Staden är ett tidigare fiskeläge som har hittat nytt liv som en populär semesterort. Populariteten beror först och främst på den lilla stadens breda och nästan 2 kilometer långa sandstrand som är en av de bästa på hela ön.

I motsats till sin östliga namne på motsatt sida av Korfu kan du i Agios Stefanos NW lätt gå ner till stranden för att koppla av på den gyllene sanden vid det klara, turkosblåa havet. Vattnet är ganska långgrunt så det är inte särskilt förvånande att Agios Stefanos är populärt bland barnfamiljer. Den fridfulla atmosfären lämpar sig dessutom för en romantisk semester för två eller om du bara har behov av en semester utan allt för många störande moment.

Trots sin ganska beskedliga storlek har Agios Stefanos ett brett urval av tavernor och restauranger, både nere omkring stranden och uppe längs huvudgatan. I den östra änden av staden ut mot spetsen av den lilla halvön ligger den lilla hamnen. Här ligger fortfarande en liten fiskeflotta som dagligen landar sin färska fångst. Staden har även ett par kiosker och minimarkets som kan täcka de flesta behoven under semestern.

Skulle du känna för lite omväxling så finns det mycket annat att uppleva på en resa till Agios Stefanos. Ön är inte större än att du med hyrbil absolut kan nå de flesta av utflyktsmålen på dagsturer. Det finns gott om andra underbara badstränder längs kusten med både livliga resorts och avskilda badvikar. Är det kulturella och historiska sevärdheter som lockar dig?  Det är i så fall bara knappa 40 kilometer till Korfu stad som har båda delar och dessutom ett rikt affärs- och restaurangliv som bara det är turen värd.

Boka din resa till Agios Stefanos online

Vi ser fram emot att få hälsa dig välkommen hos Escapeaway Resor på ett av de hotell vi redan handplockat till vårt program i familjevänliga Agios Stefanos. Du hittar dessa hotell i sökmotorn här på sidan där du även lätt kan boka din flygbiljett till resan. Vill du uppleva mer av Korfu eller eventuellt andra öar i det grekiska ö-havet? Hos oss kan du även lätt kombinera olika hotell på en rundresa.

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Agios Stefanos