Resor till Agios Ioannis Peristeron

Agios Ioannis Peristeron ligger på östkusten av Korfu omkring 16 kilometer söder om Korfu stad och öns flygplats. I motsats till huvudstaden lite längre upp längs kusten finns det inga kulturella attraktioner eller historiska sevärdheter som kan göra Agios Ioannis Peristeron känt. Här är det snarare den flotta, familjevänliga stranden som är huvudattraktionen. 

Agios Ioannis Peristeron som ligger längs kustvägen vid foten av de gröna bergen består till största del av ett överskådligt antal hotell och semesterlägenheter av vilka de flesta bokstavligen talat ligger ett stenkast från vattnet. Någon egentlig stad är det egentligen inte tal om här finns emellertid ett ganska bra urval av tavernor och små barer. Du kan dessutom köpa de flesta förnödenheterna på en minimarket eller i kiosken.

Den avslappnade stämningen och det faktum att alla ens behov som semesterresenär är täckta här har gjort Agios Ioannis Peristeron till en favorit bland familjer och par. Här kan du njuta det strandliv som har gjort Korfu till ett av Greklands mest populära resmål. Samtidigt bor du här på lite avstånd från de mest hektiska turistområdena. Saknar du nattlivet, ett större utbud av restauranger eller shoppingmöjligheter så är det bara några få kilometer till Benitses åt norr och Moraitika åt söder som har mer av allt detta.

Reser du till Agios Ioannis Peristeron för att enbart slappa på stranden vid det kristallklara havet så har du de perfekta förutsättningarna här. Men det vore närmast en synd att inte utnyttja tillfället att se lite mer av ön, om inte annat så för att prova några av de andra idylliska badstränderna på ön. Det kan även varmt rekommenderas att avsätta en dag till att besöka Korfu stad som ligger inom ganska överkomligt räckhåll.

Boka din resa till Agios Ioannis Peristeron här

Använd sökmotorn här på sidan för att söka bland våra handplockade hotell i Agios Ioannis Peristeron och på resten av Korfu. Kombinera ditt hotell med en flygbiljett till öns internationella flygplats. Du väljer själv om du vill söka efter avresa från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn. Vill du få ut det mesta möjliga av din resa rekommenderar vi att du kompletterar din bokning med en hyrbil. Även om ön inte är särskilt stor så finns det massor att se och uppleva på Korfu. Det är mycket praktiskt att boka det hela som en paketresa för då är du dessutom säkrad av resegaranti. Så fungerar det när du reser med Escapeaway.

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Agios Ioannis Peristeron