Resor till Acharavi

Acharavi ligger vid foten av de grönskande bergen på Korfus norra kust omkring 40 kilometer från öns huvudstad och flygplatsen. För semesterresenärerna är det framför allt den kilometerlånga stranden med sitt kristallklara, turkosblåa hav som gör Acharavi till ett attraktivt resmål. Staden lockar emellertid inte enbart till sig turister, det är nämligen Acharavi som lokalbefolkningen från resten av norra Korfu gärna söker sig till för att handla eller ordna med andra dagliga sysslor.

Familjevänlig badort på Korfus vackra nordkust

Acharavi har tack vare den långa och långgrunda stranden blivit populärt bland barnfamiljer och andra som har ren avkoppling överst på önskelistan för sin resa. Stranden består av både fin sand och småsten så för de minsta och mest känsliga barnafötterna kan det på sina ställen vara en god idé med strandskor. Nere längs stranden ligger åtskilliga butiker och caféer så du har inte många steg upp till mat, dryck och strandleksaker om du skulle få behov av detta under dagens lopp. De flesta föredrar att bada eller slappa i sanden eller på en liggstol när solen står som högst på himlen. Den långa stranden är emellertid även lämpad för en tidig morgonpromenad eller en tur på kvällen. Nere från stranden har du även en bra utsikt över havet och mot den bergiga kusten i  Albanien.

Uppe i den äldre delen av Acharavi ligger det längs huvudgatan också massor av matställen med allt från internationell streetfood till traditionella tavernor med grekiska rätter på menyn. Här uppe hittar du även supermarkets, apotek, bankomater, bagare och många andra butiker, kort sagt allt det du kan tänkas få behov av under semestern. När mörkret sänker sig över Korfu flyttar livet från strandkanten upp till stadens restauranger. Även om nattlivet är förhållandevis dämpat i Acharavi så finns här flera populära barer om du skulle få lust på en kväll med DJ-musik och paraplydrinkar.

Utflykter

Skulle du vilja utforska andra delar av den vackra nordkusten så ligger Acharavi strategiskt väl placerat. Väster ut vid Sidari finns det till exempel också underbara sandstränder, där ibland den lilla idylliska Canal D'Amour. Fortsätt gärna ända ut till Cape Drastis på öns västra spets. Här knappa 17 kilometer från Acharavi väntar dig några av de vackraste kustlandskap du kan tänka dig med branta, vita klippsluttningar. Kör du i stället öster ut bör du stanna till vid Kassiopi för att titta på det bysantinska fästningsverket och kanske till och med ta ett dopp på den härliga stranden.

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Acharavi

Vad tycker gästerna om i Acharavi?

8,4
Samlade gästomdömen
Baserat på 5 recensioner