Välkommen till Lixouri

Lixouri är den näst största staden på Kefalonia som är den största av de Joniska öarna. Staden har dock bara omkring 3 000 fasta invånare som huvudsakligen lever av lantbruk och turism. Här finns ändå allt du kan tänkas få behov av under en avkopplande ö-semester. Utöver hotellen så finns här även ett bra urval av restauranger och caféer, framför allt på det centrala torget Plateía Ethnikis Antistaseos nära hamnen. Här träffas lokalbefolkningen - både barn och gamla - gärna på varma sommarkvällar.

Några få hundra meter från centrum hittar du en fin barnvänlig strand. Reser du till Lixouri för att njuta av ett avkopplande strandliv så har du dessutom åtskilliga andra härliga badstränder att välja mellan inom kort avstånd. Det tar till exempel inte många minuter att köra söderut ner till de fina, rödaktiga sandstränderna Lepeda, Xi eller Megas Lakkos där du kan slappa vid havet och njuta av den givmilda medelhavssolen. Vid stränderna finns det goda möjligheter att få sig en förfriskning under dagens lopp.

Utforska Kefalonia

Lixouri ligger vid en långsträckt bukt på öns östra kust. På motsatt sida av bukten ligger den trevliga huvudstaden Argostoli. Det går täta färjeförbindelser över bukten och turen tar omkring 20 minuter. I huvudstaden har du ett ännu större urval av restauranger, caféer och barer samt en rad sevärdheter så som det intressanta arkeologiska museet. Den sista färjan till Lixouri avgår tillräckligt sent för att du ska hinna avnjuta din middag på kvällen i lugn och ro.

Vill du utforska mer av ön på din resa till Lixouri så kommer du långt omkring med bara cykel eller till fots. Det går även lokalbussar men det kan vara lite av ett pussel att få ihop tidtabellerna. Vill du ta dig lite längre sträckor kan det därför vara en god idé att boka en hyrbil, åtminstone för några dagar av semestern. Med en hyrbil kan du till exempel lätt köra en tur norrut och besöka en av öns mest natursköna stränder, Myrtos, som ligger vid foten av branta kalkstensklippor.

Har du tillgång till bil på din resa till Lixouri är det också väl värt att köra turen runt längs bukten istället för att ta färjan över till huvudstaden. Gör eventuellt en avstickare längs vägen till den idylliska stranden Agia Kiriaki på nordkusten.

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Lixouri