Resor till Yerakini

Yerakini ligger vid Toroneos-buktens safirblåa vatten mellan de två fingrarna (mindre halvöarna) Kassandra och Sithonia. Yerakinis läge är med andra ord perfekt för att få ut det mesta möjliga av en resa till norra Greklands populära halvö Halkidiki. Även om det finns rikligt med möjligheter att utforska resten av denna vackra halvö på en resa till Yerakini så är det inte säkert att du får lust att förflytta dig särskilt långt bort.

Barnvänlig strand på Halkidiki

Yerakini som även ofta stavas Gerakini lockar nämligen även själv med en familjevänlig strand som sträcker sig längs hela den lilla staden och ännu längre ut på sidorna åt båda håll. Här kan du slå dig ner på en liggstol under en parasoll med en bra bok och enbart bli avbruten när du själv känner för ett uppfriskande dopp i det inbjudande, klara havet. Barnen kommer också älska att tillbringa tid i strandkanten på denna populära men fridfulla strand.

Även om Yerakini är en ganska liten stad som bara har omkring 300 fasta invånare så är den tack vare stranden ett populärt resmål. Här ligger flera semestervillor, lägenheter och hotell vilket gör att här även finns ett överskådligt men bra utbud av matställen med såväl klassiska grekiska rätter som internationella favoriter på menyn. I stadens små supermarkets hittar du de flesta dagliga förnödenheterna.

Reser du till Yerakini för att bara "dra ur kontakten" och koppla av så har du perfekta möjligheter för det. Även om du med andra ord inte behöver lämna den lilla staden så kan det rekommenderas att hyra en bil för att på så sätt kunna se mer av området. Bokar du en hyrbil till din resa kan du till exempel lätt köra en tur längs kusten och ut längs en av de mindre halvöarna som till exempel västerut till Kassandra eller öster ut till Sithonia. Även här hittar du ett pärlband av idylliska stränder och små mysiga kuststäder och byar. Skulle du i stället köra lite bort från kusten och längre in i landet på Halkidiki så väntar det dig spännande arkeologiska sevärdheter och natursköna landskap.

Boka en resa till Yerakini här

Vi har noga studerat gästernas recensioner och utifrån dessa handplockat de bästa hotellen och semesterbostäderna i Yerakini. Dessa hotell och bostäder kan du se i vår sökmotor här på sidan. I sökmotorn kan du samtidigt lätt boka dina flygbiljetter till resan. Närmsta flygplats ligger vid Thessalonki omkring 65 kilometer från Yerakini.

När du köper en paketresa med både boende och flygresa är du täckt av resegaranti, detta ger en extra säkerhet för en lyckad resa till Yerakini med Escapeaway.

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Yerakini