Resor till Polychrono

Polychrono är en liten kuststad med lite över 1 000 invånare som ligger på den östra sidan av Kassandra, den västligaste av de tre landtungorna på halvön Halkidiki. Lite längre upp längs kusten ligger Kriopighi medan närmsta granne i söder är Hanioti och därefter Pefkochori.  Dessa fyra kuststäder sjuder av liv under sommarmånaderna och har tillräckligt med hotell, matställen och affärer för att tillfredsställa de flesta resenärers behov. Till detta kommer naturligtvis huvudattraktionen i form av de läckra badstränderna vid det kristallklara havet.

Familjevänlig badort på Halkidiki

I Polychrono blir vattnet långsamt djupare men så är stranden också framför allt populär bland barnfamiljer. Vill ni inte enbart slappa i strandkanten så finns här även gott om aktivitetsmöjligheter för både barn och vuxna. Längs de kilometerlånga stränderna vid Polychrono och grannstäderna finns det under högsäsong massor av möjligheter att roa sig med olika former av vattensporter med något för alla åldrar.

Det samma gäller för staden i övrigt där det både längs strandpromenaden och längre upp bland gatorna finns ett bra urval av tavernor och restauranger. Här finns det något för alla i familjen på menyerna oavsett om ni vill prova något ur det traditionella, grekiska köket eller om ni föredrar en pizza eller någon annan välkänd favorit. Reser du till Polychrono behöver du inte heller oroa dig över inköpsmöjligheterna. Det är i och för sig en förhållandevis liten stad men du kan få det mesta i olika minimarkets och dessutom finns det ett bageri.

Nattlivet i Polychrono är trots ett stort utbud av barer nere längs stranden ganska dämpat vilket tilltalar såväl barnfamiljer som andra resande som värdesätter den lite tillbakalutade stämningen. Har du lust att avsluta dagen med lite mer än "bara" en trevlig middag så är det enbart 15 minuters åktid med taxi in till Kallithea. I denna något större stad fins det massor av barer och pulserande nattklubbar (lite utanför staden) där internationella DJ:s spelar upp till fest.

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Polychrono