Resor till Pefkochori

Pefkochori är en charmig liten stad som tack vare sitt läge vid Toroneos-buktens blå vatten allt sedan 1970-talet har varit ett populärt resmål bland både greker och turister. Staden är delad i två av huvudvägen. På sydsidan ligger den ursprungliga byn med sina smala gator och ett litet torg och som har sin egen lite tillbakalutade atmosfär. På sidan närmast havet och den långa stranden ligger den moderna semesterorten.

Kilometerlånga stränder och ett rikt nattliv

De omkring 1 700 fasta invånarna i Pefkochori blir varje sommar till en minoritet när det soliga klimatet och de kilometerlånga stränderna lockar till sig semesterfirare från när och fjärran. På en resa till Pefkochori är det lätt att få tiden att gå med solbadande på den fina sandstranden. snorkling eller långsamt flanerande bland butikerna på huvudgatan eller bort längs promenaden i solnedgången för att njuta av läckra middagar på någon av medelhavsrestaurangerna eller de lokala tavernorna. Pefkochori är dessutom känt för att ha ett av de bästa nattliven på hela Halkidiki-halvön med både diskotek och barer om du inte vill att dagen ska avslutas för tidigt.

Med ett bra utbud av semesterbostäder, matställen, barer och affärer har du tillsammans med den inbjudande stranden här nästan allt som ett semesterhjärta kan begära. Kan du slita dig från allt detta är en resa till Pefkochori även en möjlighet att utforska mer av den vackra halvön Halkidiki. Du kan lätt besöka någon av de andra mer ödsligt belägna stränderna om du tycker det är lite för livligt på stadens egen strand eller så tar du eventuellt en tur upp bland inlandets kullar med sina tallskogar som Pefkochori har fått sitt namn från.

För lite längre dagsutflykter ligger till exempel Thessaloniki inom din räckvidd. Denna stad är Greklands näst största och har blivit kallad Atens trevliga och hippa lillebror. I jämförelse med den grekiska huvudstaden har Thessaloniki en mer avslappnad atmosfär och är fotgängarvänlig oavsett om du föredrar sightseeing, cafébesök, shopping eller kanske lite av varje.

Boka en resa till Pefkochori i dag

Med sökmotorn här på sidan kan du lätt arrangera en oförglömlig resa till Pefkochori. I sökmotorn hittar du alla våra handplockade hotell i Pefkochori och kan samtidigt boka din flygbiljett till den närmsta flygplatsen vid Thessaloniki. Hos oss väljer du själv om du vill söka efter avgångar från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn. Skulle du vilja komplettera din bokning med en hyrbil för att få största möjliga frihet till utflykter på egen hand så hjälper vi dig även med det. Bokar du allt samtidigt gör vi det till en paketresa som naturligtvis är säkrad av resegaranti. Så fungerar det när du reser med Escapeaway.

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Pefkochori

Populära hotell i Pefkochori

Grekland, Halkidiki, Pefkochori
9,0
Fantastiskt
998 omdömen
  • Närmaste flygplats: 97 km
  • Närmaste strand: ca. 800 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Grekland, Halkidiki, Pefkochori
9,5
Fantastiskt
230 omdömen
  • Närmaste flygplats: 95 km
  • Närmaste strand: ca. 200 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Grekland, Halkidiki, Pefkochori
9,5
Fantastiskt
149 omdömen
  • Närmaste flygplats: 96 km
  • Närmaste strand: ca. 500 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)

Vad tycker gästerna om i Pefkochori?

6,8
Samlade gästomdömen
Baserat på 10 recensioner