Resor till Paliouri

Paliouri är en liten landsort på den sydvästra delen av Halkidiki-halvön i norra Grekland. Landsorten ligger uppe på höjden på en sluttning, med utsikt över det Egeiska havet. Frestar synen av det azurblå havet till ett dopp i det blå, tar det endast fem minuter att köra de få kilometrarna ner till stadens vackra strand.

Denna fina sandstrand är en av halvöns bästa och med sitt låga, kristallklara vatten också mycket barnvänlig. Här kan hela familjen enkelt fördriva större delen av semestern med att bygga sandslott eller prova några av de vattensporter som erbjuds. Även om landsorten ligger lite tillbakadragen från kusten, är det med andra ord perfekt att resa till Paliouri för att njuta av en avslappnad badsemester.

Här på den yttersta delen av Kassandra, den västra av de tre fingrarna Halkidiki-halvön, har du dessutom bra möjligheter att kombinera strandlivet med andra upplevelser. Det backiga området runt Paliouri är fyllda av skogar som bjuder in till cykel- och vandringsturer, med paus i de trevliga landsorterna. Har du en hyrbil under resa, vilket är en fördel, är dessutom den närliggande Chrousou-stranden en bra utgångsplats för att utforska en hel pärlrad med vackra badstränder på Kassandra.

Restauranger och shoppingmöjligheter

I Paliouri hittar du ett trevligt urval tavernor och restauranger som serverar traditionella grekiska rätter såsom moussaka, souvlaki och tzatziki. Du kan också njuta av lokala specialiteter som färsk fisk och skaldjur. I stan finns ett par köpmän och småbutiker där du kan köpa de flesta nödvändigheterna samt en och annan souvenir. Paliouri och den omkringliggande regionen är känd för sin honung och olivolja.

De närliggande stränderna gör att det kommer en del turister hit, men tack vare den lite tillbakadragna placeringen kan du fortfarande uppleva en autentisk grekisk atmosfär på din resa till Paliouri. När du ska hitta en plats att äta på, kan det därför rekommenderas att du tar en tur till den gamla stadsdelens gator för att känna på stämningen.

Nattliv är det inte mycket att tala om i Paliouri. Vill du uppleva en lite livligare kväll, eller bara ha fler restauranger att välja mellan, tar det inte mer än 10-15 minuter att köra till populära semesterorter såsom Pefkohori och Hanioti längre upp längs kusten.

Paliouri ligger cirka 105 kilometer från Thessalonikis flygplats, vilken du kan nå på cirka 1,5-2 timmars bilfärd.

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Paliouri