Resor till Kallithea

Kallithea ligger omgivet av barrskogar ner mot det turkosblåa havet på östra sidan av Kassandra som är den västligaste av de tre fingrarna på halvön Halkidiki. Det är bra vägförbindelser till Kallithea från den närliggande flygplatsen som ligger omkring 75 kilometer norr ut vid Thessaloniki. Lättillgängligheten är emellertid inte den huvudsakliga anledningen till att Kallithea är det mest populära resmålet på Kassandra.

Kallithea betyder "vacker utsikt" och det syftar säkert på den hänförande vy du får när du blickar ut över det turkosblåa havet på vägen ner mot den långa stranden precis nedanför staden. Strandens fina sand och långgrunda, glasklara vatten är helt oemotståndligt även för familjer med mindre barn. Uppe i staden finns det ett stort antal caféer och barer vilket samtidigt gör att många unga och par reser hit på sommaren. Är du på festhumör har du utöver stadens pulserande barer även möjlighet att slå dig lös lite utanför staden för ungefär en kilometer bort längs kustvägen i riktning mot Pefkohori ligger nämligen en samling av de mest populära nattklubbarna på Halkidiki.

Inne i själva centrum av Kallithea hittar du ett bra utbud av matställen med såväl restauranger, caféer och fastfood. Dessutom har Kallithea i förhållande till sin relativt beskedliga storlek ganska bra shoppingmöjligheter med både ett stort antal specialbutiker samt supermarket. Staden lockar därför även till sig köpare från ett ganska stort område både lokala och under sommarmånaderna även semesterfirare från andra delar av halvön.

En resa till Kallithea ger dig med andra ord alla ingredienserna till en avkopplande semester med sol och bad. Skulle du ändå vilja ha lite variation är det inte heller långt till östkustens andra underbara stränder som till exempel vid Pefkohori, Hanioti, Polichrono och Kriopigi. Du kan även välja att åka tvärs över till västkusten eller eventuellt hyra en cykel eller en bil för att utforska Kassandras skogiga och backiga inre delar.

Boka din resa till Kallithea här

Vi har utifrån gästrecensionerna handplockat de bästa hotellen i Kallithea. Dessa hotell hittar du lätt i sökmotorn här på sidan och kan boka din vistelse med valfri längd. Hos Escapeaway är vi nämligen specialister på resor där du bor på noga utvalda hotell under din resa. Med oss kan du dessutom resa i precis det antal dagar du själv vill. Du kan med fördel även boka din flygbiljett på samma gång i sökmotorn. Det är både mer praktiskt att boka allt på en gång och när du bokar hotell och flyg samtidigt blir det dessutom till en paketresa som är säkrad av resegaranti.

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Kallithea