Resor till Hanioti

Den lilla kuststaden Hanioti ligger på Kassandra, den västligaste av de tre "fingrarna" på halvön Halkidiki i norra Grekland. Enligt sägnen kom den som grundlade Hanioti från Kreta och uppkallade sitt nya hem efter Chania. Staden som även kallas Chaniotis har i våra dagar lite under 1 000 invånare. På sommaren mångdubblas dock  invånarantalet när den långa stranden läng det turkosblåa havet och det soliga klimatet lockar till sig semesterfirare från när och fjärran.

Staden flyttades från sin ursprungliga placering efter en jordbävning 1930 och är därför en förhållandevis ny stad. Med sina små gator och låga byggnader har staden dock en inbjudande atmosfär som om den var mycket äldre. Idag har denna lilla kuststad allt du kan tänkas behöva på din resa med gott om restauranger, traditionella tavernor samt barer och tillräckligt med supermarkets och butiker för att täcka de flestas behov. På sommaren sjuder det på kvällarna av liv omkring stadens centrala torg och längs huvudgatan men om du så vill hittar du även lätt små fridfulla ställen. Sök dig till exempel ut i sidogatorna eller ner till strandpromenaden där det också finns trevliga matställen att avsluta dagen på.

Dagen brukar de flesta som reser till Hanioti tillbringa nere längs stranden. Här erbjuds det på många ställen uthyrning av liggstolar och parasoller. Det kristallklara och mycket lockande vattnet är långgrunt så här kan hela familjen njuta av ett avkopplande strandliv. Om du inte enbart vill lapa sol och bada hela dagen så erbjuds även gott om möjligheter att mäta krafterna med olika former av roliga vattensporter.

Har du och familjen behov av att ladda batterierna med lite kvalitetstid tillsammans eller längtar du bara efter medelhavssolen så är Hanioti ett bra val. Reser du hit kan du i princip nöja dig med att förflytta dig till fots mellan stranden och stadens utbud resten av semestern. Skulle du vilja uppleva lite mer så finns det rikliga möjligheter till det på Kassandra. Det skogrika och backiga inlandet på halvön är som gjort för cykelturer och om du hyr en bil kan du komma vida omkring på en dagsutflykt.

Boka din resa till Hanioti i dag

Det finns ett brett urval av hotell och semesterbostäder i Hanioti. I sökmotorn här på sidan kan du se och boka alla som vi omsorgsfullt har handplockat utifrån tidigare gästers omdömen. Använd dig av sökmotorn här på sidan för att söka bland våra handplockade hotell i Hanioti och i resten av Grekland. Kombinera ditt valda boende med en flygbiljett till den internationella flygplatsen vid Thessaloniki. I vår sökmotor väljer du själv om du vill flyga från Stockholm, Göteborg, Malmö, Luleå eller Köpenhamn. Vill du få ut det mesta möjliga av din resa och ha möjlighet att göra utflykter på egen hand så rekommenderar vi att du kompletterar din resa med en hyrbil. Bokar du resan till Hanioti som en paketresa så är du säkrad av resegaranti. Så fungerar en resa med Escapeaway.

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Hanioti