Resor till Afitos

Den lilla kuststaden Afitos ligger på den nordöstra delen av Kassandra som är en av de tre "fingrarna" på halvön Halkidiki. Precis nedanför Afitos ligger en rad härliga badstränder där hela familjen kan njuta av det kristallklara vattnet. Uppe i själva staden hittar du gott om restauranger, tavernor och barer med menyer som erbjuder allt från grekiska klassiker till internationella favoriter. Är meningen med resan att bara helt koppla av och njuta av det avslappnade strandlivet så har du massor av möjligheter i Afitos.

Går du en tur runt på de stämningsfulla gatorna märker du snabbt att detta inte enbart är en ny och modern semesterort. Afitos har tvärt emot djupa historiska rötter som sträcker sig ända tillbaka till antikens dagar. Den nuvarande staden är däremot av lite senare datum, närmare bestämt från början av 1800-talet. Även när det gäller den senare bebyggelsen har man i stor utsträckning lyckats bevara den traditionella, grekiska byggstilen och använder fortfarande i stor utsträckning kalksten.

Den lilla stadens läge på toppen av en klippa var på sin tid mycket bra rent strategiskt som skydd mot piratangrepp från havet. Idag behöver du inte spana efter fientliga fartyg men det är svårt att inte helt tappa hakan av den betagande utsikten över Toroneos-buktens turkosblåa vatten. Det är svårt att tänka sig ett mer perfekt resmål för en romantisk resa eller avkopplande semester med familjen.

Skulle du någon kväll bli sugen på lite mer nöjen så ligger Kallithea som är känt för att ha några av de mest populära nattklubbarna på halvön bara en kort körtur längre ner längs kusten. Du har på det hela taget en perfekt utgångspunkt för att utforska resten av Kassandra när du bor i Afitos både när det gäller spännande och orörd natur samt några av de bästa stränderna i Grekland.

Boka en resa till Afitos i dag

Använd sökmotorn här på sidan för att hitta helt rätt hotell för din resa till Afitos. Vi har valt ut de hotell som fått bäst recensioner av tidigare gäster till vår sökmotor så du kan vara säker på att få den bästa inramningen till din semester. Du kan i sökmotorn samtidigt lätt komplettera din bokning med en flygbiljett. Den närmsta flygplatsen ligger vid Thessaloniki men det står dig fritt att välja någon annan flygplats om du till exempel vill sätta samman en rundresa i Grekland. Flyg och hotell (plus eventuell hyrbil) som bokas samtidigt får du satt samman till en paketresa. Därmed är din resa säkrad av Resegaranti.

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Afitos

Populära hotell i Afitos

Grekland, Halkidiki, Afitos
9,4
Fantastiskt
173 omdömen
  • Närmaste flygplats: 72 km
  • Närmaste strand: ca. 1.2 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Grekland, Halkidiki, Afitos
9,2
Fantastiskt
301 omdömen
  • Närmaste flygplats: 74 km
  • Närmaste strand: ca. 200 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Grekland, Halkidiki, Afitos
9,0
Fantastiskt
251 omdömen
  • Närmaste flygplats: 79 km
  • Närmaste strand: ca. 500 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)