Resor till Atens Riviera

Från det sydliga Sounio till Pireus: Atens Riviera är semesterresmålet för dig som vill bo nära stranden men som ändå vill ha möjlighet att åka på dagsturer till Aten.

Den 70 kilometer långa kuststräckan som utgör Atens Riviera är för många fortfarande ett lite okänt område. Detta område erbjuder massor av möjligheter för en härlig sol- och badsemester i de små mysiga städerna och stadsdelarna vid kusten. Många av dessa småstäder var tidigare en del av Atens kommun men efter kommunreformen 2011 blev de självständiga kommuner. Oavsett om du vill bo nära Aten eller längre söderut, om du vill bo på ett större hotell eller ett mindre hideaway, så hittar du vad du söker på Atens Riviera.

Resmål på Atens Riviera

 • Glyfada
  3 hotell
  Glyfada på Atens Riviera är känd för sina exklusiva butiker, restauranger och inte minst sina härliga badstränder. Här kan du koppla av vid det turkosblåa havet eller ta spårvagnen in till centrum av Aten för att utforska de världsberömda sevärdheterna.
 • Vouliagmeni
  2 hotell
  Vouliagmeni ligger bara 20 kilometer från Aten men har en helt annan mer avslappnad atmosfär. Har kan du njuta det goda livet på stranden vid det turkosblåa havet eller åka på utflykter till en del av Greklands största sevärdheter.
 • Anavyssos
  1 hotell
  Anavyssos är en av de mest populära och bäst belägna badorterna på den södra delen av Attika. Koppla av på en av stadens härliga stränder eller gör spännande utflykter till Aten eller Kap Sounion som båda ligger inom bekväm räckvidd.
 • Sounio
  1 hotell
  Sounio ligger på den södra spetsen av Attikahalvön vid foten av det berömda Poseidontemplet. Även om det bara är omkring en timmes körning hit från huvudstaden Aten så råder det en härligt avslappnad stämning i denna lilla kuststad vilken du ... kan njuta av på stranden. Läs mer
 • Voula
  1 hotell
  Voula är en sydlig förstad till Aten. Staden består huvudsakligen av fridfulla bostadskvarter men lockar även med fina stränder och ett välutvecklat restaurangliv. Här har du med andra ord en perfekt möjlighet att kombinera badsemestern med ... sightseeing i den grekiska huvudstaden. Läs mer

Populära hotell på Atens Riviera

Grekland, Atens Riviera, Sounio
9,3
Fantastiskt
910 omdömen
 • Närmaste flygplats: 48 km
 • Avstånd till centrum: ca. 4 km
 • Pool (ev. säsongsöppen)
Grekland, Atens Riviera, Anavyssos
9,2
Fantastiskt
2711 omdömen
 • Närmaste flygplats: 31 km
 • Närmaste strand: ca. 100 m
 • Pool (ev. säsongsöppen)
Grekland, Atens Riviera, Vouliagmeni
9,4
Fantastiskt
1044 omdömen
 • Närmaste flygplats: 24 km
 • Närmaste strand: ca. 150 m
 • Pool (ev. säsongsöppen)

Piraeus - Atens hamnstad

Cirka 8 kilometer från Atens centrum ligger stadsdelen Piraeus, en stadsdel där Atens officiella hamn med samma namn ligger och som samtidigt utgör den nordligaste delen av Atens Riviera. Härifrån utgår många färjor, yachter och andra fartyg till en lång rad av de grekiska öarna, både de som ligger nära och de som ligger längre bort. Härifrån kan du göra dagsturer till någon av de närliggande öarna. Stadsdelen erbjuder dessutom restauranger samt flera stads-stränder.

Flisvos Marina - Idyllisk hamnpromenad i Palaio Faliro

Stadsdelen Palaio Faliro 6 kilometer från centrum erbjuder den trevliga hamnpromenaden Flisvos Marina. Här kan du äta på någon restaurang eller njuta med en kopp kaffe på ett café med utsikt över havet och den idylliska hamnen. Palaio Faliro har även en palmklädd strand som under sommarmånaderna även är populär bland lokalbefolkningen. Också här ligger det restauranger och strandbarer där du kan njuta av atmosfären över en drink eller när du äter en god grekisk middag.

Vill du bo nära stranden i Palaio Faliro så kan vi rekommendera hotellet Poseidon Athens

Glyfada - Den palmklädda semesterorten

Härliga Glyfada, som en del jämför med städerna på den Franska Rivieran, är den perfekta semesterdestinationen om du vill åka på badsemester och bo nära stranden. Här i de frodiga omgivningarna ligger det flera bra badstränder, butiker, restauranger och barer. Vill du göra en dagsutflykt till Aten så befinner du dig här bara knappa 12 kilometer från huvudstadens centrum dit du lätt tar dig med offentliga transporter.

Vill du bo i Glyfada kan vi rekommendera hotellen Palmyra Beach Hotel och Sea View Hotel

Vouliagmeni - Sandstränder och badsjö

Den lilla staden Vouliagmeni är i sanning ett paradis långt från storstadens stress och jäkt. Här hittar du flera underbara stränder samt natur och böljande kullar med vacker utsikt över området och havet. I Vouliagmeni ligger dessutom en populär badsjö med samma namn som staden där du under de idylliska klippformationerna kan simma omkring eller bara slappa på den anslutande solterrassen.

Vill du bo i Vouliagmeni och nära badsjön så kan vi rekommendera hotellet Vouliagmeni Suites

Anavyssos  - Kristallblått vatten och dolda pärlor

Breda sandstränder med det vackraste, klara vatten du kan tänka dig och små undangömda stränder bland klippformationerna. Anavyssos erbjuder många naturupplevelser oavsett om du vill slappa på stranden eller utforska det kringliggande området. Med sina många sceniska kustområden har du rikliga möjligheter att uppleva en del av stadens vackraste områden till fots. I Anavyssos ligger det också flera grekiska tavernor och strandbarer längs många av de populära stränderna.

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här