Restips till Atens Riviera

Atens Riviera sträcker sig över 70 km längs kusten och är för många fortfarande ett outforskat paradis. Här finns gott om möjligheter för en idyllisk sol- och badsemester i charmiga småstäder och byar. Några av stadsdelarna var tidigare en del av kommunen Aten, men blev självständiga kommuner år 2011. Vare sig du önskar att bo i Aten eller nära storstaden, kommer du garanterat hitta det du söker längs Atens Riviera.

Värt att veta

 • Glyfada är en trendig förort till Aten känd för sina lyxbutiker, fashionabla restauranger och moderna barer. Här kan du ta en promenad längs Glyfada-stranden eller njuta av en kopp kaffe på någon av kaféerna längs kusten.
 • Vouliagmeni är en vacker kuststad med en vacker sjö känd som Lake Vouliagmeni. Njut av solen på Vouliagmeni-stranden eller koppla av vid lagunen och njut av den natursköna utsikten.
 • Anavyssos är ett annat populärt resmål längs Atens Riviera, känd för sina vackra stränder och livliga strandbarer. Prova en av vattensportsaktiviteterna som vindsurfing eller njut av solnedgången från en strandbar.
 • Åk på en dagsutflykt till Poseidons tempel i Sounio, en antik grekisk tempelruin som ligger på den södra spetsen av Attika-halvön. Här kan du beundra de imponerande ruinerna och njuta av den fantastiska utsikten över det Egeiska havet.

Glyfada - Den palmklädda semesterorten

Vackra Glyfada jämförs ofta med städerna längs den Franska Rivieran och är ett perfekt resmål för dig som vill åka på en sol- och badsemester. Det finns många boenden att välja mellan som ligger nära stranden. I denna frodiga miljö hittar du vackra stränder, butiker, restauranger och barer. Staden ligger dessutom bara 12 km från centrala Aten som du enkelt kan besöka med kollektivtrafik.

Vouliagmeni - Sandstränder och en vacker sjö

Den lilla staden Vouliagmeni är ett vackert litet paradis som ligger en bit bort från storstädernas hektiska tempo. Här hittar du flera vackra sandstränder, natur och kullar med en fantastisk utsikt över havet och området. Vouliagmeni har också en populär sjö med samma namn, där du under idylliska klippformationerna kan simma och koppla av på den tillhörande solterrassen.

Anavyssos - Kristallklart vatten och gömda pärlor

Anavyssos hittar du breda sandstränder med vackert kristallklart vatten och gömda små stränder bland klippformationerna. Anavyssos bjuder på en vacker omgivning, perfekt för både avkoppling på stranden och utforskning av naturen. Den södra änden av Anavyssos är populär bland vindsurfare men också för fritidsdykare och för dem som gillar att snorkla eller som föredrar någon annan vattensport.

Piraeus - Atens hamnstad

Ungefär 8 km från centrala Aten ligger stadsdelen Piraeus som också är Atens officiella hamn. Piraeus är den nordligaste delen av Atens Riviera. Härifrån avgår båtarna till många av de grekiska öarna och du kan åka på dagsutflykter till en eller flera av de närliggande grekiska öarna. I Piraeus hittar du även charmiga restauranger och flera vackra stränder.

Flisvos Marina - En idyllisk hamnpromenad i Palaio Faliro

Stadsdelen Palaio Faliro ligger 6 km från centrala Aten. Gå den vackra promenaden längs hamnen som kallas Flisvos Marina. Här finns det gott om restauranger och caféer med utsikt över havet och den idylliska hamnen. I Palaio Faliro finns även stränder som under sommarmånaderna är populära bland lokalbefolkningen.

Välkommen till Atens Riviera med Escapeaway

Hos oss kan du planera och skräddarsy din resa som passar just dina önskemål. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell. Psst... glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell.

>>> Se alla våra Hideaways hotell längs Atens Riviera

>>> Läs mer om Aten

>>> Läs mer om De grekiska öarna

>>> Läs mer om Grekland

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Resmål på Atens Riviera

 • Glyfada
  3 hotell
  Glyfada på Atens riviera är känt för sina exklusiva butiker, restauranger och framför allt sina vackra badstränder. Här kan du koppla av vid turkosblå hav eller ta spårvagnen in till Aten centrum för att utforska världsberömda sevärdheter.
 • Vouliagmeni
  2 hotell
  Vouliagmeni ligger bara 20 km från Aten men har en mer avslappnad atmosfär än huvudstaden. Har kan du njuta det goda livet på stranden vid det turkosblåa havet eller åka på utflykter till en del av Greklands största sevärdheter.
 • Anavyssos
  1 hotell
  Anavyssos är en av de mest populära och bäst belägna badorterna på den södra delen av Attika. Koppla av på en av stadens härliga stränder eller gör spännande utflykter till Aten eller Kap Sounion som båda ligger inom bekväm räckvidd.
 • Sounio
  1 hotell
  Sounio ligger på den södra spetsen av Attikahalvön vid foten av det berömda Poseidontemplet. Även om det bara är omkring en timmes körning hit från huvudstaden Aten så råder det en härligt avslappnad stämning i denna lilla kuststad vilken du ... kan njuta av på stranden. Läs mer
 • Voula
  1 hotell
  Voula är en sydlig förstad till Aten. Staden består huvudsakligen av fridfulla bostadskvarter men lockar även med fina stränder och ett välutvecklat restaurangliv. Här har du med andra ord en perfekt möjlighet att kombinera badsemestern med ... sightseeing i den grekiska huvudstaden. Läs mer

Populära hotell på Atens Riviera

Grekland, Atens Riviera, Voula
9,4
Fantastiskt
487 omdömen
 • Närmaste flygplats: 25 km
 • Närmaste strand: ca. 500 m
 • Pool (ev. säsongsöppen)
Grekland, Atens Riviera, Vouliagmeni
9,5
Fantastiskt
1070 omdömen
 • Närmaste flygplats: 24 km
 • Närmaste strand: ca. 150 m
 • Pool (ev. säsongsöppen)
Grekland, Atens Riviera, Anavyssos
9,2
Fantastiskt
2924 omdömen
 • Närmaste flygplats: 29 km
 • Närmaste strand: ca. 100 m
 • Pool (ev. säsongsöppen)