Hotell i Athen

En storstadssemester i Aten handlar om kultur, och både historiska experter och konstälskare har massor att utforska. Parthenon på Atens Akropolis är huvudattraktionen, och ingen resa till Greklands huvudstad skulle vara komplett utan ett besök på detta historiska tempel. På Akropolis hittar du också templet för Athena, och du bör också besöka Akropolismuseet. Andra huvudattraktioner i Aten är bland annat Herodes Atticus Odeon, en stenteater från antiken, som fortfarande visar föreställningar. Två andra historiska platser, som är värda att besöka, är Atens Agora och Dionysosteatern, men om du vill ta en paus från antikens Grekland, varför då inte ta en tur till några av stadens bästa barer och restauranger?

Familjehotell

Det finns massor av saker i Aten, som kan underhålla hela familjen. Barnen kommer att älska att lära sig mer om grekisk mytologi under sin semester, så varför inte ta en tur till en av stadens största attraktioner? Plaka-området är en bra plats att börja på, för här ligger bland annat templet för olympiska Zeus. En annan plats du kan ta med barnen till, är Atens Nationalträdgård nära Syntagmatorget. Utöver en vacker samling olika växter, finns här också en rolig lekplats i den offentliga parken. En av de mest populära familjeattraktionerna i Aten, är Allou! Fun Park i Rentis, där du hittar roliga spel, nöjen och annan underhållning. Små djurälskare kan också underhållas i Attica Zoological Park.

Hotell för par 

Resor till Aten är ideala för en romantisk tur för två, tack vare dess rika historia och förbluffande landskap. Utforska Plakas gator innan ni belönar er själva med ett glas grekiskt vin, medan ni njuter av utsikten till Akropolis från en takterrass. Om ni vill vara aktiva på er romantiska semester, får ni inte missa att vandra på Mount Lycabettus. Utsikten är värd hela promenaden, men det finns också ett café på toppen där ni kan stanna och njuta av en frappé. Utöver de spännande historiska platserna, är Aten också en härlig plats för shopaholics. På allt från Syntagma-torget till Ermou-gatan, kan ni hitta välkända high street-kedjor till unika grekiska butiker. Det unika Monastirakitorget är den perfekta platsen för att få smaka på atens kultur, tack vare kullerstensgatorna och gatumusikanterna som sätter stämningen.

>> Läs allt om hotell i Grekland här
>> Så här bokar du en paketresa till Grekland

>> Läs mer om hotell

Karta över Aten

Populära hotell i Aten

Grekland, Aten
8,7
Mycket bra
365 omdömen
  • Närmaste flygplats: 33 km
  • Närmaste strand: ca. 250 m
  • Internet/Wi-Fi
Grekland, Aten
9,6
Fantastiskt
1242 omdömen
  • Närmaste flygplats: 44 km
  • Avstånd till centrum: ca. 0 m
  • Internet/Wi-Fi
Grekland, Aten
9,6
Fantastiskt
773 omdömen
  • Närmaste flygplats: 35 km
  • Närmaste strand: ca. 8 km
  • Internet/Wi-Fi