Resor till Grekland

Grekland är känt och älskat av många, för alla dess fantastiska semesterorter. Över dem alla stoltserar legendariska Kreta, men också andra semesteröar som Korfu, Rhodos, Mykonos och Santorini anses vara några av Europas bästa och mest besöka semesterdestinationer. Men varför har de blivit så populära? Jo, det beror på många faktorer, men först och främst är vädret i det grekiska ö-havet ett av de bästa du kan tänka dig. Lägg därtill en vacker och frodig natur, vänliga människor och förnuftiga priser, så har du receptet på en succé.

När du reser till Grekland föregår resan av goda grunder alltid med flyg. Du kan resa till landet, som faktiskt officiellt heter "Den grekiska republiken" med flyg från Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn, genom att använda sökmotorn är på sidan. Där hittar du en rad handplockade och noga utvalda hotell och semesterbostäder i Grekland, som du kan kombinera med reguljärflyg. Du kan också lägga till en hyrbil till paketet, om du inte hellre vill boka till transfer från flygplatsen och ditt hotell. Allt samlas i en paketresa som är säkrad av Resegaranti.

Även det grekiska fastlandet bjuder på många stora upplevelser. Särskilt kan nämnas den otroliga huvudstaden Aten med dess olympiska historia och sevärdheter som Akropolis och Lykabettos. Lägg därtill Peloponnes-halvön med Mykene och massor av romerska och grekiska ruiner, samt naturligtvis Korinth-kanalen, så har du en storstadssemester med möjlighet för flera utflykter i landskapet. 

För över 2000 år sedan, var Grekland civilisationens vagga, och landet är idag en särdeles populär resedestination. 

Resmål i Grekland

Andra länkar

Resmål i Grekland

  • Korfu
    1 hotell
    Korfu är en förtrollande liten ö mitt i det Ioniska havet samt den näststörsta av de sju Ioniska öarna. Korfu är berömd för att vara grön och frodig, ha några av de vackraste stränderna samt omgiven av det klaraste havsvatten.
  • Gästrecensioner 8,0