Resor till Grekland

Grekland är känt och älskat av många för alla dess fantastiska semesterorter. Över dem alla stoltserar legendariska Kreta, men också andra semesteröar som Korfu, Rhodos, Mykonos och Santorini anses vara några av Europas bästa och mest besöka semesterdestinationer. Men varför har de blivit så populära? Jo, det beror på många faktorer, men först och främst är vädret i den grekiska övärlden ett av de bästa du kan tänka dig. Lägg därtill en vacker och frodig natur, vänliga människor och förnuftiga priser, så har du receptet på en succé.

Till Grekland reser du enklast med flyg. Du kan resa till landet som faktiskt officiellt heter "Den grekiska republiken" med flyg från Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn, genom att använda sökmotorn är på sidan. Där hittar du en rad handplockade och noga utvalda hotell och semesterbostäder i Grekland, som du kan kombinera med reguljärflyg. Du kan också lägga till en hyrbil till paketet, om du inte hellre vill boka till transfer från flygplatsen och ditt hotell. Allt samlas i en paketresa som är säkrad av Resegarantin.

Även det grekiska fastlandet bjuder på många stora upplevelser. Särskilt kan nämnas den otroliga huvudstaden Aten med dess olympiska historia och sevärdheter som Akropolis och Lykabettos. Lägg därtill Peloponnesos-halvön med Mykene och massor av romerska och grekiska ruiner, samt naturligtvis Korinth-kanalen, så har du en storstadssemester med möjlighet för flera utflykter i landskapet. 

För över 2000 år sedan, var Grekland civilisationens vagga, och landet är idag en särdeles populär resedestination. 

Resmål i Grekland

 • Gästrecensioner 8,5
  Kreta
  203 hotell
  Vacker natur, små vikar och breda sandstränder är något av allt det du möter på den grekiska semesterön Kreta. Dessutom finns här ett fantastiskt kök, vänliga människor samt massor av små mysiga kuststäder som du kan gå på upptäcktsfärd i.
 • Gästrecensioner 8,5
  Rhodos
  44 hotell
  Rhodos är nog en av de mest populära semesterdestinationerna i Europa, och det är inte utan anledning. Den grekiska semesterön erbjuder utöver 300 solskensdagar per år, vackra stränder, trevliga kuststäder och en uppsjö av aktiviteter och utflyktsmöjligheter ... för hela familjen. Läs mer
 • Gästrecensioner 9,3
  Santorini
  26 hotell
  Ön Santorini är som tagen från ett vykort och förmodligen en av de mest romantiska öarna i Grekland. En resa till Santorini rekommenderas framförallt till vänner och par, samt familjer med större barn. Ön är en del av Kykladerna och är berömd ... för sina bildsköna vita byar och kristallklart vatten. Läs mer
 • Thessaloniki
  20 hotell
  Greklands näst största stad, Thessaloniki är Athens coola och hippa lillebror. En pulserande stad, berömd för sina många kulturskatter, attraktioner, gastronomiska härligheter och nattliv.
 • Gästrecensioner 8,8
  Mykonos
  19 hotell
  Mykonos är som taget från en målning. Här finner du små pittoreska vita hus och vinmöllor, små trevliga städer med ringlande gator och gränder samt några av de finaste stränder i världen. Mykonos är perfekt när ni är två på semester.
 • Gästrecensioner 8,3
  Korfu
  18 hotell
  Korfu är en förtrollande liten ö mitt i det Ioniska havet samt den näststörsta av de sju Ioniska öarna. Korfu är berömd för att vara grön och frodig, ha några av de vackraste stränderna samt omgiven av det klaraste havsvatten.

Populära hotell i Grekland

Grekland, Kreta, Kato Stalos
 • Närmaste flygplats: 27 km
 • Avstånd till centrum: ca. 6 km
 • Pool
Grekland, Rhodos, Faliraki
 • Närmaste flygplats: 18 km
 • Närmaste strand: ca. 1.3 km
 • Pool
Grekland, Kreta, Kapsaliana
 • Närmaste flygplats: 80 km
 • Pool
 • Internet/Wi-Fi

Vad tycker gästerna om i Grekland?

8,5
Samlade gästomdömen
Baserat på 139 recensioner