Resor till Vrachos

Den 3 kilometer långa sandstranden vid Vrachos är en av de bästa i regionen. Här är det till och med under de mest populära sommarmånaderna gott om plats för liggstolar och badhanddukar vid det inbjudande azurblåa havet. Längs denna fina strand som även har Blå Flagg status löper en smal väg och strandpromenad. Här finns gott om hotell och semesterlägenheter som på flera ställen har trevliga caféer och tavernor i gatuplan.

Kilometerlång strand vid foten av grönskande berg

Vrachos är med andra ord helt rätt ställe att resa till om du längtar efter en avkopplande badsemester med sol och strand. Semesterområdet längs den kilometerlånga stranden kallas ofta för Loutsa-Vrachos efter de två byarna som ligger i varsin ände av stranden en knapp kilometer in från kusten i ett grönskande landskap. Uppe i själva Vrachos som ligger med vacker utsikt över det Ioniska havet hittar du också några enstaka matställen och semesterbostäder. Det finns även en handfull mini-markets och andra affärer i närområdet där du kan köpa de flesta dagligvarorna utan att behöva förflytta dig allt för långt bort.

Med en så härlig lång strand kan det förvåna att den låga utspridda bebyggelsen nere längs vattnet ännu inte har brett ut sig upp längs de grönskande backarnas sluttningar. Detta är ju bara ännu en fördel för dig som reser till Vrachos för att koppla av. Detta är med andra ord ett relativt fridfullt område utan en massa nöjesetablissemang och även nattlivet är ganska nertonat. Det är framför allt barnfamiljer och par som reser hit för att njuta av en semester med kvalitetstid tillsammans utan allt för många nöjen.

Utflykter

Skulle du vid något tillfälle vilja ha ett lite större utbud av butiker och matställen så ligger både Parga och Preveza bara en halvtimmes körning åt norr respektive söder längs kusten. Ska det hända lite mer under semestern finns det med andra ord bra möjligheter till utflykter från Vrachos.

Utöver de större grannstäderna kan det till exempel varmt rekommenderas att åka på en guidad båttur upp längs den natursköna floden Acheron som ligger lite norr om området. Det finns även gott om historiska sevärdheter i närheten. En båttur på floden kan lämpligen kombineras med utforskande av ruinerna av det antika grekiska templet Nekromantion. På sin tid trodde man att platsen var en port till dödsriket och troende kom hit för att få kontakt med sina döda släktingar. Om du bara är det minsta historiskt intresserad bör du även ta en tur i motsatt riktning från Vrachos söder ut till Nicopolis nära Preveza. Här hittar du ett arkeologiskt område med imponerande rester av det som en gång var en stor romersk stad byggd av kejsare Augustus.

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Vrachos