Weekendresor till Frankrike

I Frankrike väntar dig stämningsfulla caféer, pittoreska byar, långa kuster, höga bergskedjor och en världsberömd gastronomi. Även om du reser hit år efter år kan du fortfarande uppleva nya saker varje gång. Det är också något som många av våra gäster gör. Har du väl förälskat dig i den joie de vivre som man i Frankrike möter livet med så kan du helt enkelt inte hålla dig härifrån. Boka en weekendresa till Frankrike med Escapeaway idag!

Frankrike är ett av Europas största länder med spännande regioner och städer nog till många veckolånga semestrar. Eftersom du dessutom kan ta dig dit ner på bara ett par timmars flygresa är det även som gjort för att åka på weekendresa till Frankrike. En weekendresa är den perfekta möjligheten till avkoppling om du behöver komma lite bort från vardagens stress och jäkt. Att tiden är lite begränsad utgör inget hinder för en oförglömlig resa.

En förlängd weekend i Frankrike kan bjuda på många stora upplevelser oavsett om du reser till den romantiska huvudstaden eller exempelvis till det idylliska Provence längre åt sydost som lockar med berömda kuststäder som Saint-Tropez, Cannes och Nice på den Franska Rivieran. Även om du inte har tid att resa vida omkring så är en kort semester till exempel en god anledning till att utforska det franska kökets härligheter. En kortare resa kan också vara en möjlighet att kunna fördjupa sig i en speciell stads sevärdheter eller kulturliv.

Frankrike är ett fantastiskt mångsidigt resmål med massor att erbjuda både barnfamiljer, par och singlar. Paris är naturligtvis ett av de mest populära resmålen för en kort andhämtning med alla sina intressanta museer, berömda byggnadsverk och sitt restaurangliv. Reser du med barn kommer de nog rösta för ett besök på det enorma Disneyland nära huvudstaden.

>> Läs om alla våra resor till Frankrike
>> Läs även om weekendresor till Paris

 

>> Läs mer om weekendresor

Karta över Frankrike

Populära hotell i Frankrike

Frankrike, Sydfrankrike, Languedoc Roussillon, Montpellier
9,3
Fantastiskt
847 omdömen
  • Närmaste flygplats: 71 km
  • Närmaste strand: ca. 15 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Frankrike, Sydfrankrike, Provence och Côte d'Azur, Aix-en-Provence
9,1
Fantastiskt
1928 omdömen
  • Närmaste flygplats: 26 km
  • Närmaste strand: ca. 41 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Frankrike, Sydfrankrike, Provence och Côte d'Azur, Rayol-Canadel-sur-Mer
9,3
Fantastiskt
345 omdömen
  • Närmaste flygplats: 37 km
  • Närmaste strand: ca. 1 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)

Frankrike i små bitar med stora upplevelser på en förlängd weekend

En weekendresa är också en möjlighet att utforska några av Frankrikes andra spännande regioner och städer. I det bildsköna Strasbourg som är huvudstad i Alsace kan du till exempel beundra historisk arkitektur som står med på UNESCO: s Världsarvslista eller ta för dig av ett kulinariskt ta-själv-bord fullt av världsberömda viner. Kanske vill du kombinera storstadsliv med avkoppling på stranden i Nice? Detta är bara ett par av alla de möjligheter till en upplevelserik weekendresa i Frankrike som du hittar i vårt program.

Hos Escapeaway hittar du handplockade, lokalt förankrade hotell i Frankrike som är perfekta för en weekendresa. Här bor du i vackra omgivningar och kan njuta av en semester i äkta fransk atmosfär. På dessa ställen kommer du omedelbart att känna dig som hemma, låta axlarna sjunka och automatiskt koppla av. Från våra handplockade hotell och semesterbostäder har du många utflyktsmöjligheter så att din korta semester kan bli rik på nya och spännande upplevelser.