Vandringssemester i den franska naturen

Tycker du om en aktiv semester med vandring så har Frankrikes vackra och bergiga natur allt du kan önska dig. Från vindpinade kuster till höga alptoppar och från sirliga vinodlingar till världskulturarv - en vandringssemester i Frankrike har allt.

Alperna och Pyrenéerna erbjuder mängder av utmaningar för ambitiösa bergsvandrare medan du till exempel i Provence och Languedoc-Roussillon kan vandra mellan charmiga medeltida städer och byar och utforska intressanta sevärdheter. Frankrike är ett bra resmål eftersom det erbjuder något för alla.


För var och en med bra vandrarkängor och en någorlunda bra kondition är en vandringssemester en enastående möjlighet till att få uppleva fransk natur och kultur. Fransmännen älskar själva att vandra och nästan oavsett var du befinner dig i detta stora land så finns det en vandringsled i närheten. Är du en erfaren vandrare med lust till utmaningar så finns det långa flerdagsturer över höga bergspass. Men även för dig som hellre vill kombinera vandrandet med avkoppling i bekväma omgivningar finns det otaliga lättare och kortare stigar som är perfekta för dagsutflykter.


En vandringssemester i Frankrike är en perfekt möjlighet till att utforska spektakulär natur och kulturhistoriska sevärdheter i ett lugnt tempo som gör det möjligt att suga in alla intryck. Även på kortare dagsturer kan du uppleva dramatiska naturscenerier och delar av Frankrike som många turister aldrig får se.


Efter en lång och upplevelserik dag med vandring är våra handplockade hotell och semesterbostäder som att träda in i en värld av njutning, lugn och ro. Här kan du koppla av och samla kraft och energi till nästa dags aktiviteter i en trevlig, rustik och genuin atmosfär.

>> Läs även om kör-själv semester i Frankrike
>> Läs även om vandringssemester på Madeira

>> Läs mer om vandringsresor