Resor till Sydfrankrike

Det är få platser i Europa som kan bjuda på en mer minnesvärd reseupplevelse än det fantastiskt vackra Sydfrankrike. En resa till denna solsäkra region är en ren fröjd för alla sinnen oavsett om du lägger dig på de varma, soldränkta stränderna eller fördjupar dig i det lokala kökets dofter och smaker.

Det glittrande Medelhavet vid den franska Rivieran, Côte d’Azur, är närmast oemotståndlig. Om du reser till Sydfrankrike finns det emellertid även mycket annat att uppleva. Här hittar du allt från spännande medeltidsborgar och museer i världsklass till ett betagande inland med dramatiska berg, färgglada marknader och idylliska vingårdar. Det är ingen tillfällighet att en lång rad av världens största konstnärer genom tidernas lopp har hittat inspiration till sina mästerverk under resor till Sydfrankrike.

Oavsett om du tar dig god tid med fokus på de närmsta omgivningarna för att lära känna det lokala livet eller om du ger dig ut på en tempofylld rundresa för att se så många som möjligt av regionens stora sevärdheter så kommer de många intrycken från din resa i Sydfrankrike garanterat dröja sig kvar långt efter att du kommit hem.

Sydfrankrike som består av regionen Nouvelle-Aquitaine längst i väster samt medelhavsregionerna Occitanien och Provence-Alpes-Côte d'Azur rymmer så många stora och små attraktioner att du kan resa hit år efter år och hela tiden uppleva något nytt. Det är i och för sig många av våra gäster som aldrig glömmer deras första kärlek utan söker sig tillbaka till samma stad eller älsklingshotell om och om igen.

Hos Escapeaway är vi även själva mycket begeistrade i denna vackra region och har tillsammans många års erfarenhet av resor till Sydfrankrike. Erfarenhet som vi bland annat använder till att omsorgsfullt välja ut de hotell och semesterbostäder som lever upp till våra högt ställda krav. Ett av dessa krav är naturligtvis att stället ska ha fått bra recensioner från sina tidigare gäster. Se vårt urval i sökmotorn här på sidan där du även kan jämföra de bästa priserna på flygbiljetter till resan.

Med Escapeaway kan du lätt boka en bekymmersfri och säker resa till Sydfrankrike med möjlighet till avresa från flygplatserna i Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn. Den intelligenta sökmotorn dammsuger hela tiden nätet efter de bästa priserna på flygbiljetter med reguljärflyg och kombinerar dem med våra noga utvalda hotell i Sydfrankrike. Vi sätter samman det hela till en paketresa med resegaranti så att du får det bästa av två världar. Komplettera ditt paket med en hyrbil för att få den bästa upplevelsen när du kommer fram. Trevlig resa!

>> Läs mer om resor till Frankrike här

Resmål i Sydfrankrike

 • Gästrecensioner 8,9
  Regionen Provence-Alpes-Côte d'Azur omfattar en rad av Frankrikes mest kända kuststäder så som Saint-Tropez, Cannes och Nice. Men en resa till denna soliga region mellan Medelhavet och Alperna är även en möjlighet till att utforska det betagande inlandet.
 • Soliga Languedoc-Roussillon står för en tredjedel av Frankrikes vinproduktion, men de stämningsfulla vingårdarna konkurrerar om din uppmärksamhet med regionens lockande stränder. Missa inte heller Pont du Gard och alla andra sevärdheter.
 • Midi-Pyrénées-regionen är känd för sina enastående och mycket varierade landskap som innehåller allt från otämjda berg till lågland med floder och vinodlingar. Lägg därtill ett pärlband av charmerande städer med sina arkitektoniska skatter och ... rika kulturliv. Läs mer

Populära hotell i Sydfrankrike

Frankrike, Sydfrankrike, Provence och Côte d'Azur, Mane-en-Provence
9,8
Fantastiskt
212 omdömen
 • Närmaste flygplats: 84 km
 • Avstånd till havet: ca. 105 km
 • Pool (ev. säsongsöppen)
Frankrike, Sydfrankrike, Provence och Côte d'Azur, Mougins
9,0
Fantastiskt
760 omdömen
 • Närmaste flygplats: 22 km
 • Närmaste strand: ca. 7 km
 • Pool (ev. säsongsöppen)
Frankrike, Sydfrankrike, Languedoc Roussillon, Collias
8,9
Mycket bra
364 omdömen
 • Närmaste flygplats: 121 km
 • Närmaste stad: ca. 0 m
 • Pool (ev. säsongsöppen)

Sydfrankrike från kust till kust

Det är över 700 kilometer fågelvägen tvärs över Sydfrankrike från Biarritz på Atlantkusten bort till Nice vid Medelhavskusten nära den italienska Rivieran. Det kan skrivas tjocka böcker om allt det du som turist kan uppleva mellan dessa ytterpunkter. De destinationer och upplevelser som nämns nedan är bara ett litet axplock av allt det du kan uppleva på en resa till Sydfrankrike.

Längst västerut i regionen Nouvelle-Aquitaine vid Frankrikes södra Atlantkust hittar du Côte d’Argent (Silverkusten) som är landets längsta sandstrand. Lite som vi känner till det från vår egen västkust kan havet här vara ganska upprört så det är lämpligt att vara lite försiktig när man badar men inte desto mindre är stranden vid till exempel Biarritz mycket populär. Den livliga badorten är dessutom en bra utgångspunkt för att utforska den franska delen av Baskien.

Om du inte tycker att namnet på grannregionen i öster, Occitanien, låter bekant så är det inte så konstigt. Occitanien uppstod nämligen förs 2016 i och med sammanslagningen av Languedoc-Roussillon och Midi-Pyrénées. I gengäld har du nog hört talas om regionhuvudstaden Toulouse och kanske även städer som Carcassonne med sin imponerande fästningsmur, Montpellier med de små slingrande gatorna i den historiska stadsdelen och Nîmes som har Frankrikes bäst bevarade romerska amfiteater. Om du reser till Sydfrankrike för att uppleva autentisk fransk kultur och orörd natur så får du vad du söker i Occitanien.

I Provence-Alpes-Côte d'Azur, den östligaste av de tre sydfranska regionerna har du på motsvarande sätt en hel stjärnparad av spännande städer fulla av kulturella och historiska sevärdheter att välja mellan så som Aix-en Provence, Avignon, Marseille, Saint Tropez och Nice för att bara nämna några få. Till detta kommer naturligtvis dessutom den lockande Rivierans stränder vid det azurblåa Medelhavet samt spektakulära naturområden som Gorges du Verdon.

Nästan oavsett hur många gånger du reser till Sydfrankrike så finns det alltid nya berömda destinationer att besöka. En stor del av charmen med att tillbringa semestern i Frankrike och då inte minst i den södra delen av landet är möjligheten att utforska många mindre, mer okända småstäder och byar. I dessa samhällen har du möjlighet att möta lokalbefolkningen i deras vardag och uppleva ett samhälle där man månar om de stolta, gamla traditionerna.

Lätt att hitta det bästa hotellet i Sydfrankrike här

Är du redo att boka ditt sydfranska äventyr? Använd dig i så fall av vår sökmotor för resor för att hitta helt rätt hotell och de billigaste flygbiljetterna. När du sätter samman hotell och flyg till en paketresa så är den täckt av Resegaranti. Detta ger dig en extra trygghet! Du kan även med fördel lägga till hyrbil eller eventuell transfer (transport tur/retur mellan flygplatsen och ditt hotell) i samma paketresa. Det bästa sättet att utforska Sydfrankrike på är enligt vår mening att hyra en bil och köra själv. Det är så fransmännen själva gör.

Boka därför helst din hyrbil redan hemifrån när du bokar din resa till Sydfrankrike. Med en hyrbil blir du helt oberoende av tidtabeller och kan dra ut på äventyr i ditt eget tempo, något Sydfrankrike verkligen inbjuder till. Av samma anledning rekommenderar vi att du inte heller sätter samman ett allt för späckat program över vad du ska se och uppleva när du reser till Sydfrankrike. Du kommer ändå ofta bli frestad att göra små spontana avstickare när du väl är där.

>> Läs om flexibla paketresor till Frankrike här

Resor till Frankrike

Läs mer om Frankrike och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Frankrike här

Vad tycker gästerna om i Sydfrankrike?

8,9
Samlade gästomdömen
Baserat på 80 recensioner