Solsemester i Frankrike

Frankrike njuter gott av ett tempererat klimat med varma somrar och kyliga vintrar, men eftersom landet nästan är en halv gång till så stort som Sverige är det stora klimatskillnader mellan norr och söder. Är det en solsemester du letar efter så ligger de mest intressanta resmålen i södra Frankrike längs Medelhavet. Här är det i genomsnitt 10 grader varmare än i resten av landet och här faller mycket mindre regn än i norr.

Det är emellertid inte bara det soliga vädret som gör den franska medelhavskusten till ett populärt resmål. Utöver möjligheten att solbada på härliga stränder så bjuder denna del av Frankrike på en mängd vackra och trevliga städer samt ett pärlband av intressanta sevärdheter. Tycker du om vin så kan du på många ställen i Frankrike följa vinrutter och besöka vingårdar. En solsemester erbjuder så klart även möjligheter att utforska det franska köket som är något av en måttstock för all världens kokkonst.

Ska din solsemester i Frankrike vara något alldeles speciellt så ger våra handplockade hotell och semesterbostäder dig möjligheten att få uppleva äkta fransk medelhavsstämning i vackra omgivningar.

Läs mer om alla våra resor till Frankrike