Romantisk semester i Frankrike

Frankrike är utan tvekan ett av världens mest romantiska länder och det perfekta valet om du har planer på en speciell överraskning åt din älskade. Om läcker mat, vackra landskap och imponerande städer är något för dig så boka in en romantisk semester i Frankrike med Escapeaway!

Här kan du och ditt sällskap till exempel bo på ett underbart Château eller ett elegant boutique hotell och njuta av en semester med vackra naturupplevelser, kultur, avkoppling, sol och inte minst gastronomiska upplevelser i världsklass.

Det är inte många storstäder i världen som fullkomligt sjuder av så mycket romantik och kärlek som Paris. Här kan du hand i hand med din älskade utforska en hel värld av sevärdheter och stadens liv. Men en romantisk semester i Frankrike kan bjuda på så mycket mer än storstadsliv.

Provence-Alpes-Côte d'Azur i det sydöstra hörnet av Frankrike är till exempel en osedvanligt förförande region med ett behagligt klimat , charmiga små städer och byar, vidsträckta lavendelfält och inte minst ett fantastiskt kök med lätta och väldoftande rätter. Regionen är dessutom känd för sitt vackra ljus som på sammas sätt som Skagen i Danmark har lockat till sig stora konstnärer genom tiderna så som Picasso, Matisse, och Van Gogh.

Lite längre söderut ligger området Languedoc-Roussillion som med sina långa sandstränder, böljande landskap, berg och vackra byggnader också är ett upplagt resmål för en romantisk semester i Frankrike. Här kan  du njuta av semestern med äventyr i historiska städer som till exempel Nîmes med sin berömda romerska amfiteater och göra en utflykt till den vackra akvedukt-bron Pont du Gard.

Möjligheterna till att njuta av varandras sällskap i Frankrike är närmast oändliga, och bor ni på ett av våra handplockade, rustika Escapeaway, då får ni en semester med äkta fransk stämning.

>> Läs mer om romantiska resmål till din semester här
>> Läs även om kulturresor till Frankrike här

Karta över Frankrike

Populära hotell i Frankrike

Frankrike, Sydfrankrike, Provence och Côte d'Azur, Mougins
9,0
Fantastiskt
771 omdömen
  • Närmaste flygplats: 22 km
  • Närmaste strand: ca. 7 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Frankrike, Sydfrankrike, Provence och Côte d'Azur, Nice
9,1
Fantastiskt
699 omdömen
  • Närmaste flygplats: 8 km
  • Närmaste strand: ca. 50 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Frankrike, Sydfrankrike, Provence och Côte d'Azur, Saint-Raphael
9,1
Fantastiskt
296 omdömen
  • Närmaste flygplats: 67 km
  • Närmaste strand: ca. 100 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)