Resor till Villeneuve Loubet

Villeneuve Loubet är en liten stad som ligger på Medelhavskusten mellan de mer kända städerna Nice, Cannes och Antibes - Juan les Pins. Här finns en fin sandstrand och möjlighet för många spännande turer med fokus på underhållning, shopping och kultur.

Villeneuve Loubet är en av småstäderna mellan de mer kända städerna Nice och Cannes och var ursprungligen en liten fiskestad. I dag kan man besöka dem gamla stadsdelen och medeltidsborgen som ligger högt över den moderna marina, eller "Marineland" - en av Frankrikes största nöjesparker för barn och vuxna med stort barnasinne.

Här kan man njuta av livet vid stranden eller besöka någon av de större städerna utmed kusten för att shoppa eller betrakta världsberömd konst. Matisse, Picasso och många andra stora konstnärer är fint representerat i städerna vid Côte d'Azur, och shoppingmöjligheterna är enorma oavsett om man tycker om stora modehus eller lokala finsmakarprodukter som olivolja och vin.

Marina Baie des Anges

Nästan 25 år tog det att färdigställa det prisbelönta och till tider utskällda projektet som omfattar en modern lustbåtshamn, inköpscenter och bostadsområde med 1500 bostäder. Bygget häver sig över kusten som fyra sammanhängande pyramider och kan ses från långt håll.

Auguste Escoffiers födelsestad

Den berömda kocken Escoffier föddes i Villeneuve Loubet och blev snabbt en "stjärnkock" bland jet-set folket på Côte d'Azur under sin storhetstid. Han blev bland annat kallad kockarnas kung och konungarnas kock! Ifall man intresserar sig för fransk matlagning är ett besök på museet Musée de l'art culinaire ett måste. Museet visar bl.a. upp Escoffiers hem genom 40 år.

Resor till Frankrike

Läs mer om Frankrike och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Frankrike här

Hotell i Villeneuve Loubet