Resor till Vidauban

Landsorten Vidauban ligger i soliga Provence, omgiven av vinfält och lila lavendelfält. Fågelvägen, är det endast 25 kilometer mellan Vidauban och den berömda jet-set staden St. Tropez, men trots det korta avståndet till en av de mest populära platserna på den franska rivieran, kan du i Vidauban fortfarande uppleva en äkta Provencec-stämning. I vinstadens gamla stadsdel, finns det gott om labyrintiska gator och pastellfärgade hus, som bjuder på rustik charm och stämning.

Välkommen till södra Frankrike med Hideaways. Vi är specialister på resor till område runt Vidauban, där du bor på noga utvalda hotell på din resa.

Vinstaden Vidauban

På Vidaubans mysiga torg, finns flera caféer och restaurnger där du kan slå dig ner för att njuta av en förfriskning i sommarvärmen, samtidigt som du betraktasr stadens liv - vilket bäst kan beskrivas som långsamt. Vidauban är med andra ord ett perfekt resmål för dig, som vill varva ner och inte behöver en massa nöjesutbud på semestern, utan det räcker med en omgång petanque för att sysselsätta dig.

På områdets trevliga gator, kan du utforska små butiker, och har du behov av att handla mat på semesterm finns här också små matbutiker, en slaktare och en bagare i staden. Även om du inte själv hade tänkt laga mat på semestern, är det värt att beöka den färgglada marknaden som äger rum på söndag förmiddag, bara för att känna av stämningen. Här kommer tomater, paprikor, meloner, oliver, spännande kryddor och många andra lokala delikatesser väcka tin aptit med dess arom och färg. Marknaden besöks inte bara av de 7400 ofasta i Vidauban, men också av många andra i det omgivande området.

Prioristerar du gastronomiska upplevelser av hög kvalitet, är en resa till Vidauban naturligtvis också en möjlighet att åka på utflykt till några av områdets alla vinslott, Chateaux. Här har du ofta rik möjlighet för att smaka på viner från området, som du också kan köpa med dig hem. Vin är dock inte den enda souveniren du kan köpa här, regionen är också känd för sitt vackra hantverk när det kommer till keramik och tyger.

Utforska det bästa av Provence

Viduban ligger, på sitt lite tillbakalutande läge, bra om du vill besöka några av regionens mest kända attraktioner och sevärdheter. Det tar knappt en timme att köra till St. Tropez, som nästan är ett måste att uppleva när du är på semester på dessa kanter. Om du istälelt föredrar enastående naturupplevelser, så avsätt en dag till att åka in i landet, till Gorges du Verdon (det franska svaret på Grand Canyon). Här har du rik möjlighet att uppleva en aktiv dag med allt från rafting till klättring. Och om du vill svalka av dig innan turen går tillbaka hem, kan du ta ett dopp i den stora sjön Lac de Ste Croix.

En resa till Viduban är också en chans att stifta bekantskap med en massa okänd pärlor i närområdet, som t.ex. Lorgues, Flayosc och Les Arcs, som i flera fall är överraskande lugna och fria från turister och här har du därför också  möjlighet att uppleva en del av äkta Provence. Hyr en kanot och paddla en tur längs floden L'Argens, och upplev området från en annan vinkel. Vill du inte ut på vattnet, kan du istället bege dig ut på en picknick med en massa lokala delikatesser i korgen. Det finns gott om idylliska platser att stanna på längs floden, om du cyklar eller kör bil.

Resor till Frankrike

Läs mer om Frankrike och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Frankrike här

Andra länkar

Hotell i Vidauban