Resor till Vence

Provence och den Franska Rivieran har många pärlor och en av dem är det trevliga Vence som ligger högt bakom Côte d'Azurs livliga kust, och lockar med en gamla medeltida stadskärna, marknader och många butiker och trevliga restauranger. Boka din resa till Provence med Escapeaway idag!

Välkommen till Frankrike med Escapeaway, vi är specialister på resor till Vence, och andra resmål i Provence, där du bor på handplockade hotell på din resa.

Utanför den gamla stadsdelen tar vardagslivet i Vence plats, med marknader på det centrala torget, Place du Grand-Jardin. Varje förmddag kan du köpa frukt, grönt och blommor, och varje onsdag kan du köpa böcker på loppmarknaden. På samma plats spelar barnen fotboll och äldra kvinnor och män ses för att spela en omgång pétanque.

Besök det gamla rådhuset och stadens domkyrka

Stadens rådhus från 1908 ligger på samma plats som den lilla domkyrkan, som härstammar från 1000-talet. Idag har domkyrkan byggts om och utvidgats åtskilliga gånger, och du kan se interiör från flera olika epoker inne i kyrkan, bland annat Chagalls glasmosaik i kapellet. Det finnet ett myller av små butiker och flera trevliga restauranger och caféer på de små pittoreska platserna och på de smala gatorna. Det finns, med andra ord, något till allas tycke, smak och budget.

Upplev den gamla stadsdelen och Matisse-kapellet

Vence är en gammal stad vars historia sträcker sig tillbaka till romartiden och vars gamla stadskärna härrör från Medeltiden. Se den gamla stadsmuren som är ytterst välbevarad samt de många gamla, sneda husen längs de smala slingrande gatorna innanför stadsmuren. Starta din tur i Vences gamla stadsdel geno att gå in via den vackra Place Peyra. Detta torg var tidigare stadens mest centrala där invånarna träffades till marknad eller vid viktiga händelser. Det var även här man högg huvudet av syndare som skulle avrättas!

Ett absolut måste att se innan du lämnar Vence, är La Chapelle du Rosaire, som också är känt som "Matisse-kapellet" då den stora konstnären här fick fria händer att inreda och dekorera. Han ansåg kapellet vara ett av sina huvudverk, och även om du på Matisse-kapellet i Nice kan se skisserna till utsmyckningarna, är det en helt annan upplevelse att se de samlade verken i verkligenheten.

En bra utgångspunkt

I Vence har du en bra utgångspunkt för en lyckad semester i regionen Provence, oavsett om du lägger vikt vid de kulturella upplevelserna i området, vin & gastronomi eller en aktiv semester med cykel- och vandringsturer i naturen. Använd sökmotorn högst upp på sidan för att söka bland våra handplockade och noga utvalda hotell i Vence med fina recensioner. Kombinera hotellet med en billig flygbiljett med reguljärflyg från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn. Komplettera eventuellt med en hyrbil och få det hela satt samman till en paketresa som är säkrad av Resegaranti. Enkelt och flexibelt - så är det att resa med Escapeaway.

>> Läs även o resor till Nice här
>> Läs om semesterbostäder i Provence här

Resor till Frankrike

Läs mer om Frankrike och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Frankrike här

Hotell i Vence

Vad tycker gästerna om i Vence?

9,6
Samlade gästomdömen
Baserat på 5 recensioner