Vandringssemester i Provence-Alpes-Côte d'Azur

Det bergiga Provence-Alpes-Côte d'Azur är en populär destination för vandringsentusiaster från hela världen som kommer hit för att vandra i den storslagna naturen och samtidigt njuta av sydfransk kultur med enastående gastronomiska upplevelser i en avslappad medelhavsmiljö.

Har vandrarkängorna en fast plats i din resväska när du är ute och reser? Då är en vandringssemester i Provence-Alpes-Côte d'Azur precis något för dig. När du lämnar den populära Franska Rivieran så hittar du inne i landet ett spännande landskap bestående av skogsbevuxna berg som är sparsamt befolkade och som erbjuder stora naturupplevelser.

En av höjdpunkterna på en vandringssemester i Provence-Alpes-Côte d'Azur är för många att vandra i Frankrikes kanske vackraste bergsklyfta, den upp till 700 meter djupa Gorges du Verdon. Naturparken som klyftan är en del av bjuder utöver fantastiska panoramautsikter på åtskilliga gamla byar som vittnar om områdets rika kulturarv. Naturparken har även ett rikt växt- och djurliv.

Fransmännen tycker själva mycket om att vandra och möjligheterna för att uppleva den rika naturen och kulturen i Provence-Alpes-Côte d'Azur längs massor av markerade vandringsleder är närmast oändliga.

Läs mer om våra resor till Provence-Alpes-Côte d'Azur

>> Läs mer om vandringsresor