Resor till Théoule-sur-Mer

Théoule-sur-Mer ligger vid foten av de vackra Estérel-bergen på den franska Rivieran omkring 10 kilometer väster om det fashionabla Cannes. I förhållande till staden med den berömda filmfestivalen på den motsatta sidan av bukten är Théoule-sur-Mer både mindre och har en mer avslappnad atmosfär. Här finns det inga exklusiva butiker men det finns stränder som drar till sig de flesta semesterresenärers uppmärksamhet.

Vackert belägen badort

Det finns flera små sandstränder vid Théoule-sur-Mer som binds samman av en vacker strandpromenad. Nere vid den idylliska småbåtshamnen och även om du förflyttar dig längre upp i staden så hittar du trevliga restauranger, barer och ett litet urval av affärer. Nattlivet i staden är ganska begränsat men så är det inte heller nattlivet som de flesta reser till Théoule-sur-Mer efter. Det är badortens lugna atmosfär i kombination med de natursköna omgivningarna som är det stora dragplåstret.

Under de varmaste sommarmånaderna utövar det azurblåa havet och stränderna en naturlig dragningskraft på de flesta. Skulle du välja att förlägga ditt resande till våren eller sensommaren när temperaturerna som regel lämpar sig bättre för fysiska aktiviteter så är Théoule-sur-Mer perfekt som utgångspunkt för cykel- och vandringsturer bland de gröna bergen nära staden. Med bil kan en tur ner längs kusten på Boulevard de la Corniche d'Or verkligen rekommenderas. Denna sträcka av kustvägen är en av de vackraste i hela Frankrike och du kör med det blänkande blå Medelhavet nedanför dig på den ena sidan och de rödaktiga, skogsklädda bergen på den andra.

Du har på det hela taget perfekta möjligheter att utforska Frankrikes Côte d'Azur på en resa till Théoule-sur-Mer. Allra mest upplagt är det naturligtvis att ta en tur in till Cannes. Men även landets femte största stad Nice och dess många erbjudanden ligger på ganska överkomligt avstånd. Till detta kommer inte minst möjligheten att använda Théoule-sur-Mer som utgångspunkt för turer lite in i landet bakom Rivieran där det ligger många idylliska medeltidsstäder.

Boka din resa till Théoule-sur-Mer här

Vill du vara säker på att hitta helt rätt hotell för din resa? Använd dig då av sökmotorn här på sidan för att hitta och boka ett av våra handplockade hotell i Théoule-sur-Mer. Du kan samtidigt lätt hitta en flygbiljett till Nice eller någon av de andra internationella flygplatserna i regionen. Du bestämmer själv om du vill flyga ut från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn. Vill du få ut det mesta möjliga av din vistelse på Rivieran så rekommenderar vi att du även bokar din hyrbil på samma gång. Du får då det hela som en paketresa som är säkrad av Resegaranti. Så är det när du reser med Escapeaway.

Resor till Frankrike

Läs mer om Frankrike och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Frankrike här

Hotell i Théoule-sur-Mer