Semesterbostäder i Provence-Alpes-Côte d'Azur

Drömmer du om en semester i Frankrike med massor av sol, fantastiska badstränder, varierande natur och mängder av livsglädje? Då är Provence-Alpes-Côte d'Azur det idealiska resmålet. Trots att regionen är en av landets mest besökta finns ett brett urval av semesterbostäder i Provence med äkta, oförstörd fransk atmosfär.

Din semesterbostad med Escapeaway sätter ramen om en semester i Provence-Alpes-Côte d'Azur som bjuder på spännande utflykter till vingårdar, naturreservat och gamla historiska städer som Marseilles, Avignon, Nice och Cannes

Du kan naturligtvis också se fram emot det berömda provencalska kökets kulinariska upplevelser, på restauranger och caféer i fashionabla kuststäder och i traditionella städer. Fler av våra semesterbostäder har dessutom egen restaurang där det dagligen trollas fram fantastiska rätter av alla regionens färska råvaror som är så lättillgängliga i regionen, men du kan naturligtvis också välja att boka en lägenhet eller kanske en villa där du själv kan stå för matlagningen.

Här på hemsidan hittar du utförliga beskrivningar av alla våra handplockade semesterbostäder som är utvalda för deras själ och karaktär. 

>> Läs mer om våra resor till regionen Provence-Alpes-Côte d'Azur

 

>> Läs mer om semesterbostäder

Karta över Provence och Côte d'Azur

Populära hotell i Provence och Côte d'Azur

Frankrike, Sydfrankrike, Provence och Côte d'Azur, Joucas
8,8
Mycket bra
407 omdömen
  • Närmaste flygplats: 36 km
  • Avstånd till havet: ca. 95 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Frankrike, Sydfrankrike, Provence och Côte d'Azur, Cogolin
9,9
Fantastiskt
11 omdömen
  • Närmaste flygplats: 47 km
  • Närmaste strand: ca. 3 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Frankrike, Sydfrankrike, Provence och Côte d'Azur, Gordes
9,7
Fantastiskt
333 omdömen
  • Närmaste flygplats: 29 km
  • Närmaste stad: ca. 0 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)

Så väljer vi ut semesterbostäderna i Provence åt dig

Hos Escapeaway sätter vi en stor ära i att presentera de bästa semesterbostäderna i Provence för dig. Det är helt enkelt vårt jobb att se till så kvaliteten är i ordning - och ditt jobb att resa ut och uppleva. Vi ställer därför stränga kvalitetskrav på våra boenden och vi presenterar enbart semesterbostäder som fått bra recensioner. På så sätt har vi fortlöpande "kontroll" på varje enskilt hotell och semesterlägenhet så vi kan vara säkra på att allt är i toppklass för dig och dit ressällskap.

Den omväxlande naturen i Provence-Alpes-Côte d'Azur inbjuder till semester med stora upplevelser i det fria. På en natursemester här kan friluftsentusiaster utforska storslagna naturparker under vandringsturer, få ett adrenalinrus i kajak på någon flod eller testa deras uthållighet på cykel upp för det legendariska Mont Ventoux.

Föredrar du mer avkopplande naturupplevelser så finns det i Provence-Alpes-Côte d'Azur även rikliga möjligheter att njuta av bildsköna landskap under en bilutflykt dessutom är regionen känd för sina vackra stränder längs Medelhavet.

Förflyttar du dig in i landet så upptäcker du snart många praktfulla och trevliga ställen där det oftast inte är samma turistträngsel som ute vid kusten. En kör själv semester i Provence-Alpes-Côte d'Azur kan till exempel innehålla en utflykt till Gorges du Verdon (Verdonklyftan) som med all rätt anses vara en av de största naturupplevelserna i Frankrike. Här enbart två timmar från Marseille kan du uppleva Europas största bergsklyfta vilken du kan utforska antingen till fots eller längs den flod som rinner genom den upp till 700 meter djupa klyftan.

Våra noga utvalda hotell och semesterbostäder i Provence bildar perfekta utgångspunkter för att bege sig ut på äventyr i denna vackra del av Södra Frankrike.

>> Läs mer om vilka hotell du kan bo på i Provence