Semester i Provence

Från vackra Nice till imponerande Verdon och från strandliv vid Medelhavet till påvepalatset i Avignon. Provence har helt enkelt allt så här räcker det inte till med bara en semester. Du kommer återvända igen och igen och... Boka en billig semester i Provence med Escapeaway i dag!

Hos Escapeaway håller vi oss till det vi är bra på, nämligen; semester i Provence där du bor på handplockade hotell och semesterbostäder under din semester.

Vi har på denna sida samlat diverse information och fakta om Provence. Du kan bland annat läsa om olika reseformer vi erbjuder till regionen. Jag hoppas att du hittar inspiration till din semester - har du frågor eller speciella önskemål som inte framgår här är du naturligtvis alltid välkommen att kontakt oss

 

Hotel Les Domaines de Saint Endréol i Provence

Foto: Les Domaines de Saint Endréol är ett av många vackra hotell i Provence

Flyginformation

Vill du ha mer information och flygbolag och flygresor till Provence i Frankrike så har vi samlat denna information under flygresor till Provence. Du kan flyga till Provence från flygplatserna i Stockholm, Göteborg och Köpenhamn. 

Resteman

Ett bra tips är också att alltid titta närmare på våra resteman. Här har vi delat upp hotell och semesterboenden i olika teman som familjesemester, nära havet, bra för par, mat och vin, vandringssemester och många fler. Se Escapeaway alla resteman

Läs om Provence på vår blogg

Jag vill rekommendera dig at besöka vår blogg. Här skriver vi inlägg från vår egen värld och naturligtvis också från våra många resor till bland annat Frankrike och Provence. Har du restips om Provence du vill dela med dig av till andra är du välkommen att skriv en kommentar. Du kan också se fler bilder och hitta länkar till andra hemsidor som skriver om den franska regionen. 

Foto: Provence är känt för naturens vackra färger.

Inspiration till din semester

Med många vackra resmål i Frankrike är ändå en semester i Provence-Alpes-Côte d'Azur något helt speciellt. Här kan du uppleva Alpernas dramatiska berg, idylliska medeltidsstäder och charmerande kuststäder längs Medelhavet.

Provence-Alpes-Côte d'Azur har attraktioner och sevärdheter tillräckligt för att resenärer från hela världen återvänder om och om igen för att få med sig det "hela". Många väljer naturligtvis också att tillbringa en semester här för att koppla av med god mat och gott vin - som regionen är så berömt för. Inte att förglömma det soliga vädret och Franska Rivierans stränder som i sig är värda att resa hit för. 

Vill du uppleva det bästa av Provence-Alpes-Côte d'Azur på din semester bör du välja en resa med Escapeaway. Vi har personligen valt ut en rad hotell och semesterboenden som vi vet kommer göra din semester till en unik upplevelse. 

Länkar till andra sidor om Provence

Boka din semester i Provence online

Jag hoppas att du hos Escapeaway hittat inspiration till din semester i Provence med Escapeaway. Skulle du vilja boka en resa gör du det lätt och säkert online. Skriv in i sökmotorn från vilken flygplats du vill resa, vilken period och antalet personer. Vill du ha mer än 1 rum eller 1 lägenhet kan du välja även detta. Tryck "sök resa" så hittar sökmotorn lediga rum och de billigaste flygbiljetterna till Frankrike. Hyrbil, transfer, försäkringar och andra tillägg kan du läsa om i steg 2 när du söker pris för din semester. 

>> Tillbaka till alla resor till Provence

>> Se alla resmål i Frankrike 

 

 

 

>> Läs mer om semester

Karta över Provence och Côte d'Azur

Populära hotell i Provence och Côte d'Azur

Frankrike, Sydfrankrike, Provence och Côte d'Azur, Apt
  • Närmaste flygplats: 39 km
  • Avstånd till havet: ca. 92 km
  • Pool
Frankrike, Sydfrankrike, Provence och Côte d'Azur, Gordes
  • Närmaste flygplats: 29 km
  • Pool
  • Internet/Wi-Fi
Frankrike, Sydfrankrike, Provence och Côte d'Azur, Vidauban
  • Närmaste flygplats: 68 km
  • Närmaste strand: ca. 30 km
  • Pool

Romantisk semester i Provence

Söker du en romantisk semester för två? En resa till Provence-Alpes-Côte d'Azur erbjuder utmärkta möjligheter till njutning och romantiska upplevelser. Ett överflöd av färska råvaror gör det provencalska köket till en alldeles speciell upplevelse som tillsammans med regionens fantastiska viner i sig själv är anledning nog att bjuda med din käraste hit.

Den Franska Rivieran med sitt soliga medelhavsklimat och sina celebra badorter lockar till sig många förälskade par från hela världen, men Provence-Alpes-Côte d'Azur har även många romantiska ställen längre in i landet. Med andra ord kan ni även uppleva äkta sydfransk charm i små idylliska bergsbyar och på gamla vingårdar eller ge er ut på vandringstur genom det bildsköna landskapet.

För att er romantiska semester i Provence-Alpes-Côte d'Azur ska bli en minnesvärd upplevelse är det viktigt att välja rätt hotell. Läs därför noga igenom beskrivningarna av våra handplockade hotell som är noga utvalda på grund av deras äkta franska charm och romantiska atmosfär.

>> Läs mer om våra hotell i Provence