Resor till Sainte-Maxime

Trevliga Sainte-Maxime ligger lite undangömt på den Franska Rivieran. Här hittar du ett fint centrum med flera restauranger och en stor sandstrand vilket gör staden till en favorit bland många gäster. Härifrån kan du lätt ta båten till det närliggande Saint-Tropez. Boka din resa till Sainte-Maxime med Escapeaway i dag!

Sainte-Maxime ligger vid Saint Tropez bukten och njuter av samma fina sandstrand och turkosblå badvatten som den mer glamourösa jet-set favoriten, på motsatt sida. Samtidigt ger det bakomliggande Massif des Maures Sainte-Maxime lä för svala mistralvindar från nordvöst och ger staden ett soligt och lummigt klimat som gör sig perfekt till en badsemester.

Har du lust kan du även tillbringa större delen av din semester i Sainte-Maxime, genom att njuta av dagar på stranden (som fått tilldelat Blå Flagg) och i den mysiga stadskärnan. Livet på Den Franska Rivieran blir inte mycket bättre.

Välkommen till Frankrike och Den Franska Rivieran med Escapeaway, vi är specialister på resor till Sainte-Maxime och andra resmål i Provence, där du bor på noga utvalda hotell på din semester. Använd den intelligenta sökmotorn för att enkelt boka en smidig och säker resa till Sainte-Maxime. Välj mellan avresa från flygplatserna i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn, antingen direkt exempelvis till Nice flygplats eller med mellanlandning på vägen. Vi hittar billiga flygbiljetter med reguljärflyg och kombinerar dem med utvalda hotell i Sainte-Maxime samt med möjlighet att komplettera med en hyrbil - allt satt samman till en paketresa som är säkrad av resegaranti.

Solsemester på Côte d'Azur

Även om Sainte-Maxime är ett populärt resmål på Den Franska Rivieran har staden inte förlorat sin ursprungliga charm, och du kan fortfarande uppleva det franska vardagslivet här. Gå en promenad till torget Place Jean Mermoz för att se lokalbefolkningen roa sig med att spela boule på det stämningsfulla torget. Det är på samma torg som det fredagar om morgonen året runt arrangeras marknad med kläder, konstverk och lokala delikatesser.

Detta är faktiskt bara en av många marknader du kan utforska i Sainte-Maxime under en vecka. På Avenue Georges Pompidou är det t.ex. om måndag morgon ett stort, spännande urval av lokala matvaror på marknaden Patio Fleuri. Går du ned till strandpromenaden Promenade Aymeric Simon-Lorière, säljs det nästan varje morgon dagsfärsk fisk och om onsdagar arrangeras här loppmarknad med goda möjligheter att finna en unik souvenir.

Se fram emot att utforska de kulinariska utbuden i Sainte-Maxime. Oavsett om du är på semester med hela familjen eller två på tu man hand, finns det framför allt nere vid marinan och i den gamla stadsdelen rikligt att välja mellan med både traditionella restauranger, pizzerior, brasseri och creperier, så du kan få stillat din hunger.

Utflykter och aktiviteter

Från Sainte-Maxime kan du bland annat ta med båt till Saint-Tropez på motsatt sida bukten. Detta tidigare fiskeläge, som vuxit ut till ett världsberömt tillhåll för jet-set och festglada kändisar som vill leva "la dolce vita".

Reser du med mindre barn är det inte säkert de är lika imponerade över de många sportbilar och stora lyxyachter. Så är det bättre att ta dem med på en rolig dag i Aqualand ett par kilometer från centrala Sainte-Maxime, där det finns pooler och annat skoj med vatten som huvudelement. Skulle ni sedan vilja stifta närmare bekantskap med den vackra naturen rekommenderar vi att man drar sig bort från kustens liv och rörelse, och tar en tur upp i bergen. Här ligger flera charmiga landsbyar där stämningen är något mer avslappnad. I lilla Gassin som invånarna kallar för Frankrikes vackraste landsby har du t.ex. också en fantastisk utsikt över de grönklädda bergen, vinmarkerna och Saint-Tropez bukten.

>> Läs även om resor till Gordes
>> Läs mer om lyxsemester i Provence

Resor till Frankrike

Läs mer om Frankrike och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Frankrike här

Hotell i Sainte-Maxime